Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

8 bordsplaceringslekar till påsken

Vi är många som har längtat efter stora och festliga tillställningar efter de senaste två åren! Om du planerar en större fest till påskdagarna kan du passa på att få igång stämningen med hjälp av en rolig bordsplaceringslek! Nedan listar vi ett helt gäng!

Foto: Cervera

Det kan ibland råda lite stel stämning precis i början av ett kalas, innan alla har hunnit blir varma i kläderna. Framförallt efter två år där det sociala livet gått på sparlåga (minst sagt.) Få fart på feststämningen med en gång med hjälp av en rolig lek, där slumpen avgör vem som blir din bordsgranne!

Ballonglek

Hälften av sällskapets namn skrivs på lappar, stoppa sedan in dem i ballonger och blås upp. Låt andra hälften av gästerna kasta pil på ballongerna, den ballong man smäller blir ens bordsdam/herre under kvällen.

Askungeleken

Hälften av gästerna tar av sig sin sko och lägger i en hög, andra hälften plockar varsin sko och försöker hitta rätt fot.

Vem är jag?

Paren får en lapp med namnet på ett djur, (det ska finnas två av varje.) De hittar sedan varandra genom att låta som det djuret.

Filmrepliker

Paren får lappar där den ena får en filmtitel och den andra får ett filmcitat, sedan ska de försöka para ihop sig.

Kända par

Paren får lappar med namn på hälften av ett känt par och ska sedan paras ihop därefter. Det kan göras utifrån olika teman, så som “filmens värld”, “historiska par” eller “skvallerpressen.”

När hände vad?

Paren får lappar, en får ett årtal och den andra en händelse, för att sedan få rätt på historien. Vilka händelser passar med vilka årtal?

Sångstund

Paren får lappar med olika låtar. Genom att sjunga sången ska de sedan hitta varandra. Detta är också en lek som kan göras utifrån olika musikgenrer.

Ordspråk

Paren får lappar med hälften av ett ordspråk på, de ska sedan försöka hitta den som kompletterar just deras ordspråk, det är svårare än man kan tro!

Källa: Firafest

KÖP

Foto: Cervera

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!