Nöje

7 filmer att se under Halloween för dig som inte gillar att bli rädd

Årets kanske mest skräckfyllda högtid ligger alldeles runt hörnet. En tid då vi klär ut oss till läskiga saker, berättar spökhistorier och tittar på skräckfilmer. Men vad gör man då om man inte gillar skräck och ändå vill uppleva Halloween-känslan? Jo, man ser på en Halloween-film som inte är läskig.

halloween-filmer-roliga-inte-skrackfilmer-

I bildspelet här nedan hittar du 7 filmer som ger dig lagom mycket gåshud och kanske till och med får dig att skratta. Allt detta utan att själva Halloween-känslan går till spillo. Bland filmerna hittar du några riktiga klassiker och några bortglömda favoriter. De är alla fyllda med spöken, häxor och annat kusligt, det de alla har gemensamt är att de (förhoppningsvis) inte kommer ge dig mardrömmar.

Casper

Filmen handlar om Casper som är spökar i ett hus. En dag flyttar James Harvey och hans dotter Kat in i huset och Casper blir snabbt förälskad i Kat. I huset bor även Caspers farbröder som gillar att stilla till med besvär.

Nästa bild

Th nightmare before christmas

En Halloween- och julfilm i ett! Följ med Jack Skellington som bor i Halloweentown och har tröttnat på att skrämmas. Han hamnar i Christmastown och får en ny syn på livet.

Nästa bild

Practical magic


Systrarna Owen är häxor och har fått en förbannelse över sig. Varje person som de förälskar sig i kommer att dö. Under filmen försöker de bryta förbannelsen så att deras familj inte kommer att dö.

Nästa bild

Familjen Addams

Filmen handlar om familjen Addams, som är en märklig familj som bor i ett gammalt hus. Den här familjen är inte som någon annan. Två bedragare försöker lura av familjen deras förmögenhet genom att påstå att Gomez Addams bror har hittats.

Nästa bild

Ghostbuster


Ett gäng forskare bestämmer sig för att bli spökjägare och utrota övernaturliga andar. De får tillslut en större och svårare uppgift på halsen än att jaga spöken.

Nästa bild

Edward Scissorhands

En gammal uppfinnare har skapat en man, Edward Scissorhands men han hinner aldrig ge honom riktiga händer innan han dör. I väntan på sina riktiga händer har han fått ett par saxar. Han lever ensam på slottet tills Peg kommer förbi och tar med honom hem till henne. Allt går bra till en början, sen börjar personer i staden lura Edward och han hamnar i knipor.

 

Nästa bild

Buffy the Vampire Slayer

Filmen som inspirerade till tv-serien med samma namn. Buffy Summers är en helt vanlig tonåring som upptäcker att hennes öde är att jaga och döda vampyrer.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!