Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

8 frierier från filmens värld vi aldrig glömmer

Vi listar åtta oförglömliga frierier som gav serien en oväntat vändning och filmen sitt välförtjänta slut. Snyftfest utlovas!

minnesvarda-frierier
Vi kan inte få nog av romantiska filmer och framförallt inte av kärlek. För vem älskar inte att fälla en tår när Mr Darcy säger till Elisabeth att hon har förtrollat honom? Eller när Monica gråter när hon friar till Chandler? Vi kan se om dessa ögonblick om och om igen.

1. När Harry träffade Sally
Den kultförklarade filmen med den klassiska scenen har en självklar plats på den här listan. Det här citatet kan vara en av den mest kända kärleksförklaringen: “Jag älskar att du fryser när det är 21 grader ute. Jag älskar att det tar dig en och en halv timme att beställa en smörgås. Jag älskar att du får en rynka ovanför näsan när du tittar på mig som om jag vore dum i huvudet.”

2. Vänner
När Chandler äntligen skulle slå sig till ro och fria till Monica, var många fans spända av förväntan. I sann Chandler-anda snurrar han till det och det blir tillslut Monica som tar tag i det. Scenen där frieriet äger rum kan vara den mest romantiska någonsin (kan det bli annat med ungefär 1000 tända ljus).

3. Sex and the City
Efter att ha varit ett par till och från i sex säsonger fick Carrie och Big äntligen varandra. När det sen var dags för filmen väntade det också ett bröllop, men Big får kalla fötter och än en gång krossar Carries hjärta. Hur han sen friar till henne är helt perfekt, med en Manolo Blahnik-sko.

4. Love Actually
Trots att de inte pratar varandras språk eller har haft en fullständig konversation, inser Jamie att han inte kan leva utan Aurelia. Han lär sig portugisiska och flyger ner till henne för att fria. Han friar på portugisiska och Aurelia svarar på engelska. Så fint.

5. How I Met Your Mother
I säsong 8 tog How i met your mother en vändning när Robin inser att Barney inte ska fria till Patrice utan till henne. Barney har bara spelat en av sina spel för henne. Frieriet The Robin tåls att titta på flera gånger, både romantiskt och skickligt.

6. Stolthet och Fördom
Mr Darcy och Elisabeths kärlekshistoria kan vara den mest kända och älskade. Det som gör deras saga så otroligt fin är när Mr Darcy och Elisabeth möts på ängen när de båda inte kan sova. Vi säger bara “Your hands are cold”.

7. Stepmom
Detta är väl egentligen en film som fallit i glömska, men frieriet är helt fantastiskt och måste helt klart uppmärksammas. Luke väcker sin flickvän (Julia Roberts) med en ringask. I den ligger en trådspole, inte så värst romantiskt tänker du, men titta. Det är så fint!

8. A walk to Remember
Bara vi läser titeln så börjar vi gråta. När Landon friar till Jamie finns det inget öga som är torrt. Då ska vi inte ens tala om bröllopet.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!