Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

8 funktioner du inte kände till på Snapchat – så här gör du

Älskar du Snapchat? Vi också! Det är ett så bra tidsfördriv att sitta och pilla med roliga filter, “Face Swap”, eller att bara rita fram något galet på en annars ganska trist bild. Nu kan du uppgradera dig till ett Snapchat-proffs genom att ta till dig av de här 8 roliga tipsen. Du blir garanterat den bästa snapparen i din vänskapskrets. Scrolla ner och lär dig massa roliga knep.
 
3 filter
1. Det finns många olika sorters filter på Snapchat alltifrån Geofilters som berättar om vart du befinner dig till, datum och tid, toner och roliga knäppa “masker”. De flesta vet ju hur man hanterar dessa filter, men vad de kanske inte vet är att det går att lägga på hur många filter som helst! När du tagit ett foto (med eller utan mask) så kan du genom att hålla ner det ena fingret på skärmen och med det andra dra åt höger för att bläddra igenom alternativen, upprepa tills du har alla filter du vill!
 
birthday
2. Nu kan du lägga till festfilter när en vän fyller år (konfetti och andra roliga extramaterial)! Kom ihåg att ställa in din egen födelsedag genom att gå till “Inställningar” och klicka i när du är född!
 
hitta på egna filter
3. Snapchat har ett begränsat antal filter, men genom att vara lite finurlig kan du skapa egna filter. Då gör du så här: Du lägger på en emoji, (välj till exempel ett päron för att få en grön färg) sedan förstorar du upp emojin så mycket det bara går och låter kanten täcka displayen. Emojin är liksom lite transparent i kanten, så när du låter kanten täcka skärmen så fungerar det som ett färgfilter!
 
vitt svart snapchat
4. När du vill rita ett litet konstverk på din Snap så har du ju en palett med et urval av färger – dock inte svart eller vitt… Men! Om du öppnar paletten, läger ditt finger på den och drar upp mot din skärms övre vänstra hörn så får du plötsligt vit färg! Gör du samma sak men drar fingret ner mot det högra hörnet så får du fram svart färg! Enkelt va?
 
spara en snapstory
5. Om du har haft en rysligt rolig kväll, eller bara vart ett riktigt geni i din Snapstory så går det faktiskt att spara! När du är vid din “Min Story” så kan du trycka på de tre punkterna längst till höger på skärmen för att få upp en nedladdningsknapp till vänster. Klicka, spara ner och på så vis kan du bevara dina minnen!
 
vanners emojis snapchat
6. Tvekar du på vad emojisarna bredvid dina vänners namn betyder? Det kan du enkelt ta reda på! Gå till dina inställningar, bläddra ner och klicka på “Hantera”, tryck sedan på “Kompis-emojis”. Här får du reda på alla detaljer och kan även byta ut en väns emoji till något mer passande!
 
snapchat andra tid till datum
7. Byt ut tid till datum! När du väljer mellan filtren så finns det ju en som anger tiden. Om du väljer “tidsfiltret” så kan du sedan klicka på det flera gånger för att byta ut det mot datum!
 

plan flygplan

8. Du kan nu lägga till emojis till dina videosnaps! Sätt dit en emoji och tryck ner för att få den att hålla sig till ett objekt eller en plats i videon. Om du gör det så kommer emojin automatiskt att flytta sig, rotera och ändra storlek i samband med det objekt som du fäst den vid!
 

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

 

Bild: Rex Features / Snapchat

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!