Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

8 magiska bubbeldrinkar med prosecco, champagne eller cava

Bubbel i glaset hör festen till då det är en humörhöjare utan motstånd! Det spelar ingen roll om du väljer att toppa säsongens godaste drinkar med champagne, en billigare variant av cava eller prosecco eller ett alkoholfritt alternativ. Resultatet blir lika bra vilket som! 

Foto: Pinch and Swirl/A Couple Cooks

Här nedan listar vi åtta uppfriskande bubbeldrinkar som är lika fina att kolla på – som goda att sörpla på. De går självklart lika bra att välja alkoholfritt bubbel om du föredrar det.

Här hittar du fler drinktips!

Kir Royale

Kir Royale

Ingredienser: 6-8 drinkar
20 cl crème de cassis, svartvinbärslikör
1 flaska mousserande vin eller champagne
frysta svarta vinbär eller blåbär till garnering

Gör så här:

Häll 3 cl svartvinbärslikör i champagneglas och fyll upp resten av glaset med mousserande vin.
Lägg i några frysta svarta vinbär.

Servera direkt.

Tips! Svartvinbärslikören kan bytas ut mot svartvinbärssaft.

Foto: A Couple Cooks

Nästa bild
Limoncello Hallon Prosecco Cooler

Limoncello Hallon Prosecco Cooler

Ingredienser: 4 personer

1 flaska bubbel (750 cl)

12 cl limoncello

Färska hallon

Färsk mynta

Gör så här:

15 min innan servering – Ställ in vin/cocktailglasen i frysen eller kylen. Lägg även hallonen på en tallrik och ställ in i frysen.

 

Ta ut glasen och häll i 3 cl limoncello i varje glas och toppa med prosecco/Champagne.

Garnera med hallon och mynta!

 

Foto: Creative Culinary

Nästa bild
Jordgubbsmimosa

Jordgubbsmimosa

Ingredienser:

Frysta jordgubbar

Champagne/Prosecco

1 lime, saften

 

Gör så här:

Mixa frysta jordgubbar som tinat lite tillsammans med saften från 1 lime till en slät puré.

Fyll glasen till 1/3 med purén och fyll därefter upp glasen med bubbel!

OBS! Häll försiktigt (och luta glaset lite) då det skummar mycket!

Foto: A Couple Cooks

Nästa bild
Granatäpplemimosa

Granatäpplemimosa

Ingredienser: 4 drinkar

Granatäpplejuice
Granatäpplekärnor
Champagne eller valfritt mousserande vin

Gör så här:

Fyll glasen till hälften med väl kyld champagne eller annat mousserande vin. Häll sedan (försiktigt) samma mängd kall juice.

Garnera med kärnor och gärna en kvist rosmarin. Klart!

Denna drinken går utmärkt att variera med olika typer av juicer, så testa dig fram.

Foto: Vindulge

Nästa bild
Bellini

Bellini

Ingredienser: 2 drinkar

4 vita persikor eller 4 msk persikopuré
30 cl kall champagne eller mousserande vin

Gör så här:

Skala och mosa eller mixa persikorna. Väljer du persikopuré  ska den vara väl kyld.

Häll persikomoset i två champagneglas. Fyll upp med 2/3 mousserande vin, rör om och servera genast.

Garnera med en persikoskiva.

Fyll upp glasen med champagne, cava, prosecco eller annat mousserande vin. Rör om och servera direkt.

Foto: A Couple Cooks

Nästa bild
French 75

French 75

Ingredienser: 4 drinkar
12 cl gin
12 cl citronjuice
8 cl sockerlag
Champagne eller mousserande vin

Gör så här:

Blanda sockerlag, gin och citronjuice i en shaker med is. Skaka om och sila blandningen i glasen. Fyll upp med väl kyld champagne.

Foto: Pinch and Swirl

Nästa bild
Aperol Spritz

Aperol Spritz

Ingredienser: 2 drinkar
15 cl prosecco (mousserande vin)
10 cl Aperol
5 cl sodavatten
is
några remsor apelsinzest

Gör så här:

Fyll två glas på fot med is. Häll i aperol, prosecco och soda och rör om försiktigt. Pressa ur oljorna ur apelsinzesten och garnera sedan med en remsa i vardera glas.

Nästa bild
Champagnecocktail

Champagnecocktail

Ingredienser: 4 drinkar
4 sockerbitar
ett par stänk Angostura Bitter (per glas)
8 cl konjak eller brandy
champagne eller mousserande vin

Gör så här:

Lägg en sockerbit i botten av varje champagneglas. Stänk över ett par droppar Angostura Bitter och häll i konjak eller brandy. Fyll på med väl kyld champagne eller annat mousserande vin.

Foto: Cook's Illustrated

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!