8 magiska bubbeldrinkar med prosecco, champagne eller cava
Publicerad den 20 maj 2025 av Metro Mode
Bubbel i glaset hör festen till då det är en humörhöjare utan motstånd! Det spelar ingen roll om du väljer att toppa säsongens godaste drinkar med champagne, en billigare variant av cava eller prosecco eller ett alkoholfritt alternativ. Resultatet blir lika bra vilket som!

Här nedan listar vi åtta uppfriskande bubbeldrinkar som är lika fina att kolla på – som goda att sörpla på. De går självklart lika bra att välja alkoholfritt bubbel om du föredrar det.
- A Couple Cooks
Kir Royale
Ingredienser: 6-8 drinkar 20 cl crème de cassis, svartvinbärslikör 1 flaska mousserande vin eller champagne frysta svarta vinbär eller blåbär till garnering Gör så här: Häll 3 cl svartvinbärslikör i champagneglas och fyll upp resten av glaset med mousserande vin. Lägg i några frysta svarta vinbär. Servera direkt. Tips! Svartvinbärslikören kan bytas ut mot svartvinbärssaft. - Creative Culinary
Limoncello Hallon Prosecco Cooler
Ingredienser: 4 personer 1 flaska bubbel (750 cl) 12 cl limoncello Färska hallon Färsk mynta Gör så här: 15 min innan servering – Ställ in vin/cocktailglasen i frysen eller kylen. Lägg även hallonen på en tallrik och ställ in i frysen. Ta ut glasen och häll i 3 cl limoncello i varje glas och toppa med prosecco/Champagne. Garnera med hallon och mynta! - A Couple Cooks
Jordgubbsmimosa
Ingredienser: Frysta jordgubbar Champagne/Prosecco 1 lime, saften Gör så här: Mixa frysta jordgubbar som tinat lite tillsammans med saften från 1 lime till en slät puré. Fyll glasen till 1/3 med purén och fyll därefter upp glasen med bubbel! OBS! Häll försiktigt (och luta glaset lite) då det skummar mycket! - Vindulge
Granatäpplemimosa
Ingredienser: 4 drinkar Granatäpplejuice Granatäpplekärnor Champagne eller valfritt mousserande vin Gör så här: Fyll glasen till hälften med väl kyld champagne eller annat mousserande vin. Häll sedan (försiktigt) samma mängd kall juice. Garnera med kärnor och gärna en kvist rosmarin. Klart! Denna drinken går utmärkt att variera med olika typer av juicer, så testa dig fram. - A Couple Cooks
Bellini
Ingredienser: 2 drinkar 4 vita persikor eller 4 msk persikopuré 30 cl kall champagne eller mousserande vin Gör så här: Skala och mosa eller mixa persikorna. Väljer du persikopuré ska den vara väl kyld. Häll persikomoset i två champagneglas. Fyll upp med 2/3 mousserande vin, rör om och servera genast. Garnera med en persikoskiva. Fyll upp glasen med champagne, cava, prosecco eller annat mousserande vin. Rör om och servera direkt. - Pinch and Swirl
French 75
Ingredienser: 4 drinkar 12 cl gin 12 cl citronjuice 8 cl sockerlag Champagne eller mousserande vin Gör så här: Blanda sockerlag, gin och citronjuice i en shaker med is. Skaka om och sila blandningen i glasen. Fyll upp med väl kyld champagne. Aperol Spritz
Ingredienser: 2 drinkar 15 cl prosecco (mousserande vin) 10 cl Aperol 5 cl sodavatten is några remsor apelsinzest Gör så här: Fyll två glas på fot med is. Häll i aperol, prosecco och soda och rör om försiktigt. Pressa ur oljorna ur apelsinzesten och garnera sedan med en remsa i vardera glas.- Cook’s Illustrated
Champagnecocktail
Ingredienser: 4 drinkar 4 sockerbitar ett par stänk Angostura Bitter (per glas) 8 cl konjak eller brandy champagne eller mousserande vin Gör så här: Lägg en sockerbit i botten av varje champagneglas. Stänk över ett par droppar Angostura Bitter och häll i konjak eller brandy. Fyll på med väl kyld champagne eller annat mousserande vin.