Nöje

8 sätt att hitta din perfekta bröllopsklänning – till det billigaste priset

Att gifta sig är inte billigt. Hyra för lokal, mat och dryck, fotograf, dekorationer och kläder, pengarna flyger snabbt iväg. För dig som behöver spara in på bröllopsklänningen – du kan hitta din drömklänning ändå! Vi vet knepen.

Foto: Unsplash
Källa: Verily Magazine

Vi inspireras av Verily Magazine som tipsar om hur man kan hitta bröllopsklänningen med stort B, utan att den kostar en förmögenhet. För att hitta den behöver du inte sänka standarden, bara shoppa smartare. Kolla in listan här nedan!

1. Överväg en tärnklänning

En klänning som inte är märkt som bröllopsklänning kan ändå vara den perfekta klänningen att säga “ja” i. Hos många företag är tärnklänningarna lika vackra som bröllopsklänningarna, men prislappen är lägre. Du kan testa att söka efter de traditionella färgerna vit, creme, nude och ivory om du letar efter klänningen på internet.

2. Köp separata delar

Att matcha en lång tyllkjol med en separat topp kan vara en ekonomisk och snygg lösning. Det är dessutom lättare att hitta rätt passform och möjligheterna är oändliga. Sätt ihop delarna så att det ser ut som en klänning eller lämna ett mellanrum emellan kjolen och toppen för en modern look. Mixa och matcha tills du hittar rätt helt enkelt!

3. Köp ett provplagg

Håll utkik efter utförsäljningar och bröllopsbutiker som säljer ut provklänningar från förra årets säsong. Du kan hitta drömklänningen till rabatterat pris, som ändå är nära det senaste modet.

4. Skräddarsy klänningen 

Om du letar efter en specifik klänningsmodell men inte hittar någonting som passar din budget kan du låta skräddarsy klänningen. Det behöver inte alls vara så dyrt som det låter! Prata med en sömmerska där du bor och fråga vad det skulle kosta att sy klänningen i dina drömmar.

5. Utforska unika småbutiker

Leta upp småbutiker som köper in unika plagg. Kanske hittar du din bröllopsklänning skapad av en okänd designer som har en egen butik. På så vis kan du också vara säker på att klänningen är unik.

6. Gör om en enkel klänning

Det sjätte alternativet är att köpa en enkel och billigare klänning som du sedan sätter din egen prägel på. Lämna in klänningen hos en sömmerska eller gör ändringarna själv. Lägg till utsmyckningar, ändra ärmarna, lägg till band, spets eller tyll. Klänningen kan bli precis som du vill ha den!

7. Hyr klänningen

För de flesta används bröllopsklänningen endast en gång och hänger sedan längst in i garderoben. Med det i tankarna kan en möjlighet vara att hyra en klänning istället för att köpa en.

8. Kolla efter second hand och vintage

Alla tycker inte om tanken att låta bröllopsklänningen bli en dammig antikvitet i garderoben och väljer istället att sälja eller donera den. En second hand- eller vintagebutik kan vara platsen där din bröllopsklänning väntar på dig. Det kan krävas en del skattletande men alternativet är perfekt för dig som letar efter en bröllopsklänning till bra pris och älskar vintagelooken.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!