Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

8 varma drinkar att njuta av i vinter

Tyvärr är det inte lika lockande med ett glas rosé eller en iskall cola nu under vinterhalvåret. Våra kalla fingrar och blåa läppar längtar snarare efter en rykande het Kaffe Karlsson eller en kopp glögg. Vi har valt ut 8 favoriter som kommer hålla dig varm och glad hela vintern!

Dessa recept innehåller alkohol men det kan enkelt tas bort ur recepten då drinkarna är lika goda utan.

Källa & foto: cassandrabakar.fineday.se & spisa.nu

Mexican Coffee

Mexican Coffee

Kahlua 6,0 cl
Råsocker 1,0 tsk
Nybryggt kaffe 15,0 cl
Vispgrädde

Brygg kaffe. Lättvispa grädde. Häll kahlúa och socker i ett värmetåligt glas. Häll på nybryggt kaffe upp till 2 cm från kanten. Floata grädde, dvs häll på försiktigt med grädde över en upp-och-nervänd sked i vätske­kanten, så att den flyter ovanpå. Garnera med några kaffebönor.

Nästa bild
Hot Fresh Mint

Hot Fresh Mint

Ljus rom 4,0 cl
Mynta (färsk) 2,0 kvistar
Honung (flytande) 0,5 tsk
Lime 1,0 styck
Vatten 2,0 dl

Koka upp vatten. Skär limen i klyftor och lägg i glaset. Mosa klyftorna något.Tillsätt rom, honung och myntakvistar. Spar en liten kvist till garnering. Häll på hett vatten och rör om. Låt stå och dra i 5 minuter.
Garnera med en liten kvist mynta.

Nästa bild
Chailatte med Baileys

Chailatte med Baileys

Mjölk 2 ½ dl
Chaiessens 2 msk
Starkt kaffe 2 msk
Kahlúa eller Baileys 4-6 cl

Brygg eller koka extra starkt kaffe. Låt svalna. Fyll en cocktailshaker med kaffe, mjölk och 4-6 cl Baileys. Skaka drinken i ca 20 sekunder och häll upp i glas. Toppa med kanel och kardemumma och mynta.

Nästa bild
Mintchokladkaffe

Mintchokladkaffe

Kaffe 10,0 cl
Baileys Mint Chocolate 4,0 cl
Mjölk 1,0 dl
Råsocker

Koka eller brygg kaffe. Halvfyll en kaffekopp. Tillsätt Baileys Mint eller med någon annan mintchokladlikör. Vispa mjölk. Fyll upp i koppen med het mjölk och toppa med skum. Strö över lite råsocker på toppen.

Nästa bild
Varm Baileyschoklad på pinne

Varm Baileyschoklad på pinne

Strösocker 1.5 dl
Kakao 1.5 dl
Vispgrädde 1.5 dl
Kahlúa 0,5 dl
Starkt kaffe 2 msk

Blanda samman alla ingredienser. Klicka ut smeten på en bit plastfolie och rulla till en rulle. Stoppa i frysen ca 30-40 minuter. Skär rullen lagom stora bitar (ca 8-10) och forma/skär till fina chokladkuber. Rulla kuberna i kakao eller servera som de är och stick en träpinne i kuberna. Koka upp mjölk och lägg ner chokladpinnen och låt smälta. Toppa med vispad grädde, marshmallows och riven mörk choklad.

Nästa bild
Glögg med flädersmak

Glögg med flädersmak

Vit glögg 3/4 dl
Utspädd fläderblomssaft 3/4 dl
Lime 1 klyfta

Blanda ihop alla ingredienser – klart!

Nästa bild
Honeymint-te

Honeymint-te

Lagrad rom 5,0 cl
Honung (flytande) 4,0 cl
Limejuice 2,0 cl
Myntablad
Vatten

Koka upp vatten. Häll vodka, honung, limejuice och mynta i ett värmetåligt glas. Häll på varmt vatten och rör om. Garnera med myntakvist.

Nästa bild
Kaffe Karlsson

Kaffe Karlsson

Baileys 3,0 cl
Cointreau 3,0 cl
Nybryggt kaffe 15,0 cl
Vispgrädde

Brygg kaffe. Lättvispa grädde. Häll Baileys och Cointreau i ett värmetåligt glas. Häll på nybryggt kaffe upp till 2 cm från kanten. Floata grädde, dvs häll på försiktigt med grädde över en upp-och-nervänd sked i vätske­kanten, så att den flyter ovanpå. Garnera med riven blockchoklad.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!