Nöje

81-åriga influencern Lady Silver: “Jag vill inspirera till att ta vara på livet”

Allt började när hon gick med i en hopprepsgrupp för 60-plussare. När coachen för gruppen började publicera bilder och klipp på deltagarna insåg Anita att hon kunde inspirera och ville testa att nå ut med sin stora passion för hälsa och träning till en bredare massa. Där och då föddes Lady Silver som vi på Metro Mode fick syn på i gruppen Heja Livet – och totalt förälskat oss i. 

Namn: Anita ”Lady Silver” Looström
Ålder: 81
Bor: Stockholm
Gör: Lever livet!
Motto: Lev idag.

För den som inte har koll, vem är du?
– Jag är en kvinna i mina bästa år som älskar livet och håller på att lära mig att bli influencer.

Du kallas Lady Silver, vart kommer det smeknamnet ifrån?
– Jag är en lady med silverhår så jag tyckte att det var ett passande smeknamn då jag förstått att man som influencer behöver ett namn som sticker ut.

Berätta lite kort om din bakgrund?
– Jag är född och uppväxt i Stockholm och har under hela mitt yrkesmässiga liv jobbat som barnmorska. Jag har två barn och fyra barnbarn.

För ett tag sedan blev du Samsungs ansikte utåt för deras julkampanj, hur gick det till?
– Vi kom i kontakt med varandra där idén om ett samarbete växte fram. Det kändes självklart från första stund att jobba med Samsung då jag tycker att det är viktigt att hänga med i teknikutvecklingen. Superkul!

Hur känns det att fronta en stor kampanj?
– Det är helt otroligt! Hade någon sagt att jag skulle vara ansiktet utåt för Samsung till mig för tio år sedan hade jag aldrig trott dem! Det känns superspännande och roligt att jag, som 80 år, får vara med om detta!

Hur gick det till när du blev en influencer?
– Jag gick med i en hopprepsgrupp för 60-plussare som de skulle göra en film om att även äldre människor kan lära sig nya saker. Filmen blev aldrig av, men jag fortsatte med min träning. Coachen för gruppen lade ut mycket bilder och filmer på oss och det var då jag blev intresserad av att nå ut med det jag brinner för genom mina egna kanaler.

Vad innebär det att vara en influencer för dig?
– Det är en fantastisk möjlighet att få vara med att inspirera och influera mina medmänniskor till att ta hand om sig.

Vad vill du göra med ditt inflytande?
– Inspirera andra att ta vara på livet och sin kropp. Som äldre är det viktigt att hålla igång för att inte tappa muskler så att man orkar med vardagen. En promenad om dagen gör skillnad. Oavsett ålder, rör på dig!

Du utstrålar en enorm livsglädje, vart kommer den ifrån?
– Jag har alltid varit en glad person. Jag minns när jag hade mitt första jobb på Allmänna BB där de sa ”Anita, hon är alltid glad” även om det var stressigt emellanåt.

Har den blivit starkare genom åren?
– Ja, det har den blivit för att jag uppskattar att jag får bli så här gammal, att jag är pigg och frisk.

Hur ser en vanlig dag ut i ditt liv?
– Jag börjar dagen med att gå en stavgångspromenad (så länge det inte spöregnar). Sedan ser jag till att gå på ett träningspass. Efter det träffar jag gärna en väninna eller mina barnbarn. På kvällen varvar jag ner genom att läsa dagstidningen och en bra bok.

Och dina träningsrutiner?
– Jag är ute efter allsidig träning och då växlar jag mellan konditionsträning och styrketräning. Sedan kompletterar jag det med att gå på yoga-, danspass och promenader. Jag försöker gå ungefär 5-10 km per dag.

Har du alltid hållit igång så här mycket?
– Nej, det har jag inte. När barnen växte upp fanns det inte lika mycket tid till det men efter att jag blev pensionär har jag ju tiden och kan inte skylla på andra åtaganden.

Vart kommer ditt träningsintresse ifrån?
– När jag var liten gick jag till isbanan och jag har alltid tyckt om att åka skidor då vintern alltid bjöd på mycket snö. På sommaren cyklade jag gärna och har även varit på många cykelresor i Europa.

Har du några knep för att hitta träningsglädje?
– Träna mer så kommer det på köpet! Jag får endorfinpåslag när jag har tränat och det mår jag väldigt bra av så jag ser alltid fram emot att träna.

Har du några favoritövningar?
– Stå i plankan för att jag känner att jag blir stark av den övningen. För benens skull gillar jag knäböj och jägarställning. Jägarställning är även bra för bålträningen.

Hur ser du på sambandet mellan hälsa och mat?
– Det är viktigt att man får i sig bra mat när man tränar. Både proteiner och kolhydrater. Mycket grönsaker! Därför är sambandet mellan hälsa och mat väldigt viktigt.

Har din syn på kosten förändrats genom åren?
– Numera vill jag helst äta ekologiskt när det är mer tillgängligt idag.

Du har nu ett mål om att cykla från Stockholm till Paris, berätta om det …
– Det är många som undrar vad jag har för drömmar för framtiden och en dröm som jag har och vill genomföra innan jag dör är att cykla från min port till Triumfbågen i Paris.

Hur skulle du förbereda dig inför en sån utmaning?
– Jag skulle gå på flera spinningpass för att förbereda mig för den långa resan.

Gör du det ensam eller tillsammans med någon?
– Jag kan tänka mig att min särbo, 83, vill hänga med eller att jag åker med andra kvinnor som vill göra samma resa.

Vart kommer den drömmen ifrån?
– Jag tycker om att cykla och bilsemestrade i Europa. På den resan bodde vi på en camping utanför Paris och tog cykeln in till Triumfbågen. Det är något jag vill uppleva igen.

En sista fråga, hur gör man livet spännande som äldre?
– Lev livet och ta vara på dagen för då blir livet spännande när man vågar leva här och nu. Fokusera på det positiva i livet och dra lärdomar av motgångar.

Här kan du följa och inspireras av Lady Silver på Instagram >>

Foto: Fredrik Göras/Socialminds. Den här artikeln publicerades första gången i december 2018.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!