Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

9 anledningar att sluta använda bh

Visste du att det finns flera fördelar med att sluta använda bh? I många år har de använts för att ge stöd och forma brösten, men i själva verket kan det faktiskt vara en bra idé att skippa brösthållare då och då. Spana in listan nedan för att ta reda på varför!

Foto:Pexels

Bh:n kan hjälpa till på flera sätt. Du som har en större byst kan behöva den som avlastning och man gör självklart på det sätt som passar en bäst. Men med det sagt så finns det faktiskt också vissa fördelar med att skippa bh:n helt och hållet! Nedan kan du läsa varför!

Blodcirkulationen ökar

Att bära tajta kläder är inte så bra för blodcirkulationen. Genom att skippa bh:n ökar du istället blodflödet och minskar tryck runt bröstkorgen som kan leda till att stora blodkärl hamnar i kläm.

Brösten mår bättre

Utöver det ökade blodflödet minskar också risken för att smuts och annat samlas under den tajta bh:n. Ovälkomna ämnen kan orsaka bland annat utslag, akne och infektioner.

Brösten blir starkare

Det råder en uppfattning om att bh:n minskar risken för att brösten bli hängigare men i själva verket är det tvärtom. När brösten måste kämpa mot gravitationen arbetar musklerna hårdare och stärker dem.

Du sparar pengar

En bra bh kan också vara väldigt dyr. Framförallt om du vill ha en riktigt snygg som sitter perfekt. Skippar du bh:n kan du lägga pengarna på något roligare!

Andningen blir lättare

Skippar du den tajta bh:n runt din bröstkorg så kan även inflödet av syre bli bättre. Genom att frigöra dig från bh:n kan det helt enkelt bli lättare att andas!

Bekvämare vardag

Många upplever det som den skönaste stunden på dagen, att ta av sig bh:n. Varför kan du inte satsa på att ha den känslan hela dagen? Det är enkelt, spola bh:n!

Hälsosam bröstvävnad ökar

Bh:n kan förhindra kroppens förmåga att ge en god tillväxt av bröstvävnad. God bröstvävnad ger mer stöd åt brösten och hjälper till att stärka bröstmusklerna!

Bättre nattsömn

Experterna rekommenderar inte att sova med bh. Den kan orsaka obehag och därför påverka sömnen negativt. Skippa bh:n och sov bättre!

Brösten håller formen bättre

Och sist men inte minst, att slopa bh:n kan faktiskt hjälpa brösten att hålla formen bättre, i motsats till vad man tidigare trott. Genom att strunta i bh:n blir risken också mindre att musklerna i bröstkorgen försvagas!

Källa: Tiphero

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!