Nöje

9 filmer om riktiga seriemördare som du bara MÅSTE se!

Det finns kanske få saker som är så skrämmande som en riktigt obehaglig film, speciellt om den är baserad på en verklig historia. Vi har samlat 9 filmer om seriemördare som kommer att få dig att rysa i hela kroppen.

seriemordare-film-verkliga-handelser-puff

När skräckfilmerna inte påverkar en längre då får en börja titta på skräckfilmerna som är baserade på sanna historier. Eller om du är riktigt hardcore så kan du självklart titta på läskiga dokumentärer, men är du ett riktigt filmfan och älskar obehagliga historier? Då är det här den ultimata listan för dig!

Monster (2003)

Charlize Theron chockade en hel värld när hon porträtterade seriemördaren Aileen Wuornos. Filmen handlar om Aileen som under slutet av 1980-talet och början på 90-talet mördade sju män. Hon försörjer sig som prostituerad och efter att ha blivit brutalt misshandlad av en kund mördar hon honom.

The Snowtown murders (2011)

Baserad på verkliga händelser om Snowtown-morden i Australien. Filmen handlar om sextonåriga Jaime som blir med i hans mammas nya pojkvän och hans vänner som skapat en egen “grannvaktare”. En relation som senare leder till tortyr och mord.

To catch a killer (1992)

Den här filmen handlar om seriemördaren John Wayne Gacy som totalt mördade och våldtog 30 unga pojkar. I filmen får vi följa polisens arbete om att få tag i denna mördare som leker en katt och råtta lek med polisen.

My friend Dahmer (2017)

Filmen kom ut i höstas om handlar om en ung Jeffrey Dahmer som kämpar för att passa in i Highschool. Den utspelar sig i slutet av 70-talet, precis innan Dahmer blev en av USAs värsta seriemördare.

Dahmer (2002)

Ytterligare en film om Jeffrey Dahmer, denna gång handlar den om seriemördarens liv. Den utspelar sig både i dåtiden men även under hans tid som mördare. Mellan 1978 och 1991 mördade Dahmer 17 pojkar och män.

The deliberate stranger (1986) 

En tv-film om ytterligare en känd seriemördare, en man vid namn Ted Bundy. En man som utåt sett var en fin man som ingen kunde ta för en brutal seriemördare. Under 70-talet mördade han minst 30 kvinnor och flickor (ett exakt antal har inte blivit känd).

Extremely wicked, shockingly evil and vile (2018)

Zac-efron-ted-bundy

Denna har inte kommit ut än, men är värd sin plats på listan ändå. Zac Efron har tagit på sig rollen att gestalta Ted Bundy i en ny version. I den här filmen kommer vi få följa Bundys brott genom hans flickvän Elizabeth Kloepfers perspektiv. Filmen ska komma ut någon gång under 2018.

Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

Filmen är löst baserad på seriemördaren Henry Lee Lucas. I filmen för vi följa Henry och hans rumskamrat Otis, Henry introducerar honom till att mördare slumpmässiga personer.

Zodiac (2007)

Under 60- och 70-talet härjar en mördare lös i San Fransisco, han kallar sig själv Zodiac. En serietecknare ger sig in i sökande efter lösningen på denna mordgåta som gäckar polisen.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!