Nöje

9 frågor du alltid ska förbereda dig på inför en jobbintervju

Du kan berätta om dina briljanta projektledar-egenskaper på ett övertygande sätt och du har läst på om företaget. Bra! Men utöver alla standardfrågor om tjänsten du söker så finns det en “ny” frågekategori som dominerar allt fler jobbintervjuer. Många rekryterare letar främst efter personer som har lätt att smälta in och anpassa sig till resten av gruppen.

Foto: Shutterstock

– Din erfarenhet och dina färdigheter ger dig intervjun, men det är genom att förstå arbetsplatsens kultur och att visa hur du kan passa in som gör att du får jobbet, säger Danielle Meichtry som är HR-chef på Clique Media Group. Här listar hon nio frågor som du ska förbereda dig på inför kommande jobbintervju.

1. När skrattade du senast på din arbetsplats?
“Det är inte alla som associerar roligt med jobb. Jag har jobbat på ställen där våra arbetsuppgifter varit väldigt seriösa men vi hade ändå alltid tid att ha kul”, säger Meichtry. Det här är ett bra tillfälle att få en känsla för intervjupersonens personlighet. Även om en person har en fantastisk arbetsetik och alla de färdigheter som tjänsten kräver så kommer det ändå inte att funka om personligheten inte passar in i gruppen.

2. Vilken är den största risken du någonsin tagit?
De flesta arbetsgivare vill anställa personer som inte är rädda att ta risker för att utvecklas och förbättra verksamheten och sig själva.

3. Vad har du för förväntningar på det här jobbet?
En stor del av en framgångsrik arbetsmiljö är bra kommunikation, och en viktig faktor i den kommunikationen är att man måste veta vad som förväntas av en, och av alla andra i teamet. Och om du blir erbjuden en roll utan att förstå vad den innebär så är det bäddat för misslyckande – för alla parter.

4. Vem inspirerar dig och varför?
Den du väljer som din förebild säger mycket om vad du värderar högt på jobbet och i övriga livet. Kanske är en av dina förebilder någon som jobbar på företaget du söker jobbet på, eller någon som har följt samma karriärbana som du vill ta. Vem det än är så är det ett stort plus att ha en stark känsla för vem du ser upp till i branschen.

5. Vad motiverar dig att kliva ur sängen på morgonen?
“Berätta om dig själv” – taget till en ny nivå! Fundera över vad det är som driver dig att vilja jobba hårt varje dag. Är det att göra ett positivt avtryck i världen, att skapa kvalitetsprojekt eller att samarbeta framgångsrikt tillsammans med andra. Fundera över vad som ger dig kraft och hur du ska formulera det för intervjuaren.

6. Hur ser du på att jobba i grupp?
Samarbete är en av de mest fundamentala delarna av alla företag. När du tackar ja till ett jobb så är det viktigt att komma ihåg att din prestation inte bara bedöms efter hur du genomför dina uppgifter utan också hur du jobbar tillsammans med dina kollegor. Framgångsrika människor är ofta utmärkta lagspelare.

7. Nämn en sak du skulle vilja förändra med ditt förra jobb?
En av anledningarna till att man vill anställa dig är för att du vill vara med och förbättra ditt företag. Och en anledning till att du söker ett nytt jobb kan vara att ditt förra jobb inte nådde upp till din standard, eller för att du ville växa professionellt. Hur som helst, du har en underliggande anledning till varför du söker jobb och det hade antagligen något att göra med att din förra jobbsituation kunde ha varit bättre. Men du bör vara försiktig med ditt svar – det här är en övning i att kunna ge konstruktiv kritik.

8. Vad skulle en person som inte gillar dig, säga om dig?
Det finns standardfrågor som “vilken är din största svaghet?” och så finns det frågor som den här, då du verkligen måste tänka efter. Den kan är svår (och lite läskig) att fundera över – speciellt om någon ställer den till dig när du inte är beredd.

9. Vad tror du att ditt kroppsspråk säger om dig?
Enligt Harvard-psykologiprofessorn Amy Cuddy så kommer alla att bedöma dig, medvetet eller omedvetet, baserat på ditt kroppsspråk. Därför är det väldigt viktigt att du visar upp dig själv på ett självsäkert och kontrollerat sätt genom hela intervjun. Det handlar inte bara om vad du säger utan hur du säger det och att din kropp signalerar samma sak.

Läs också:
6 frågor du alltid ska ställa när du är på arbetsintervju!

4 enkla saker du kan göra på jobbet varje dag för att må bättre!

Källa: Mydomaine.com

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!