Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

9 häftiga platser du måste besöka om du är ett Harry Potter-fan

9 häftiga platser du måste besöka om du är ett Harry Potter-fan
9 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/08/Ms-hoch-flyglektion-alnwick-castle.jpg

Alnwick Castle

Känns det här slottet bekant? Det var nämligen här Harry och alla hans klasskamrater lärde sig flyga av Madam Hooch. Inte nog med det, det här är också platsen där Harry och Ron kraschade med den flygande bilen i “Hemligheternas kammare”. Slottet ligger i Northumberlnd i Nord östra England.

Foto: Flickr.com/Mario Sánchez Prada

https://metromode.se/files/2016/08/Leadenhall-Market-diagon-granden.jpg

Leadenhall Market

Leadenhall Market är en marknad i London som har fått agera platsen för både Diagon Alley och Leaky Culldron.

Foto: flickr.com/Bruno Girin

https://metromode.se/files/2016/08/portkeye-landar-quiditch.jpg

Seven sisters country park

Foto: flickr.com/berduchwal

https://metromode.se/files/2016/08/Hogwarts-express-jacobite-steam-train-glenfinnan-viaduct.jpg

Glenfinnan Viaduct

Tyvärr så finns inte Hogwarts Expressen på riktigt, men en del av turen den tar finns. Om du åker med The Jacobite, ett ånglok som tar dig genom hela Storbritannien ner till Loch Nech, så kommer du passera Glenfinnan Viaduct. En vy du kanske känner igen från filmerna.

Foto: flickr.com/96tommy

https://metromode.se/files/2016/08/the-great-hal-hogwarts-oxford-.jpg

Christ Church College, Oxford

Har du någonsin funderat över hur det egentligen ser ut inne i Hogwarts stora sal? Nu behöver du inte fundera längre. Det är nämligen bara för dig att besöka Christ Church  College i Oxford. Alla scener som utspelar sig i “The Great Hall” är filmade här. Det var alltså här Harry blev placerad i Gryffindor!

Foto: Flickr.com/Graeme Churchard

https://metromode.se/files/2016/08/slutade-harry-potter-j-k-rowling.jpg

The Balmoral hotell, Edinburg

Här i rum 552 slutförde J.K Rowling sin berättelse om trollkarlspojken Harry Potter. På en byst i rummet har hon klottrat ner när hon blev klar. Du kan boka rummet eller sätta dig på The Elephant House, det var nämligen här hon ofta satt och skrev.

Foto: Twitter

https://metromode.se/files/2016/08/perrong-9-3-4-kingscross-station.jpg

King's Cross Station

Vad vore en Harry Potter-resa utan ett besök på King’s Cross Station. När du går mot plattform 9 kommer du se en vagn halvt inkörd i väggen. Ovanför står det plattform 9 3/4. Låter det bekant? Om du försöker springa igenom och komma till Hogwarts Expressen så slår du nog tyvärr bara i huvudet.

Foto: Flickr.com/Lauren Manning

https://metromode.se/files/2016/08/Divinity_School_Interior-oxford-sjukhus-harry-potter.jpg

Divinity School, Oxford

En hel del av scenerna inne i Hogwarts  utspelar sig på Oxford University. En av de mest karaktäristiska platserna är deras Divinity School. I Harry Potters värld har den synts som sjukhus i en hel del filmer.

Foto: Wikipedia commons

https://metromode.se/files/2016/08/bibliotek-harry-potter_Bodleian_Library_Oxford_UK_-_Diliff.jpg

Bodleian Library

Som sagt, Oxford University har lånat ut en hel del platser åt Hogwarts. Bland annat Bodleian Library som faktiskt är biblioteket på Hogwarts.

Foto: Wikipedia commons

Foto: Bruno Girin/Lauren Manning flickr.com
 
Den perfekta reseguiden för alla som inte kan få nog av J.K Rowlings magiska värld. Harry Potter må utspela sig i en påhittad värld, men många platser finns faktiskt på riktigt.
 
I söndags var det Harry Potters 36:e födelsedag. Det betydde också att den sista boken äntligen kom ut i butikerna. Tusentals fans köade utanför bokhandlarna för att få tag i boken Harry Potter and the cursed child. Känner du att du inte kan få nog av Harry Potter så har vi satt ihop den perfekta resan för dig. Det finns nämligen, runt om i Storbritannien, riktiga Harry Potter-platser som syns och nämns i böckerna och filmerna. Hur häftigt är inte det?

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!