Nöje

Så lyckas du med karriären! 7 kreativa knep som leder dig raka vägen till drömjobbet

Drömmer du om ett specifikt jobb eller att bara byta bransch men drar dig för att testa dina vingar innan du ens försökt? Det, för att du tror att “det ändå inte finns någon chans”. Då måste du genast börja tänka om. Drömjobbet är nämligen inom räckhåll! 

Vagen-till-dromjobbet

Här listar vi nio knep som leder dig raka vägen till drömjobbet. Hur långt bort det än i dag verkar vara.

 

1. Börja sök jobb som inte finns 

 

Kreativast vinner här! Drömmer du om att jobba på ett speciellt företag eller för ett visst varumärke eller kanske med en viss person och de inte är på jakt efter nya medarbetare (på hemsidan etc) så bör du ta saken i egna händer. Ta upp telefonen, skicka iväg det där spontana mejlet och tänk utanför boxen. I bland leder det minsta steget till den största förändringen.

 

2. Tänk “journalistspråk” när du skriver CV och personligt brev 

 

Tänk att du är en journalist som har till uppgift att få människor att läsa hens artikel (till varje pris). Börja med att sätta en intresseväckande rubrik, följ sedan upp med intressant och målande innehåll om vem du är och vad just du kan erbjuda företaget i fråga. Väck nyfikenhet och stick ut från mängden.

 

3. Tänk på att dina sociala medier är en stor del av ditt CV

 

Det här är viktigt att komma ihåg för i dag är det inte många som inte googlar en kommande kandidat eller i alla fall tar en titt på dennes Instagram. Pratar ditt CV och din Instagram samma språk eller krockar bilden av dig där? Tänk på vad du publicerar (om du har öppna konton).

 

4. Uppdatera din Linkedin-profil flytande

 

Många arbetsgivare söker efter potentiella kandidater på Linkedin, och 94 procent av rekryterare tar samma tillvägagångssätt. Du kan se till att din profil sticker ut från mängden genom att lista dina prestationer och ta emot rekommendationer från andra.

 

5. Skapa en online-portfolio

 

Även om du skickat in CV och personligt brev samt uppdaterat din Linkedin-profil så skadar det inte att skicka med en länk till din digitala portfolio där du som till exempel är journalist samlat dina bästa texter, nytagna foton och andra jobb du är stolt över och vill lyfta.

 

6. Sök praktikplats på branscher där det är svårt att ta sig in 

 

Har du en dröm att ta dig in i en bransch där det kan vara svårt att “få in en fot” utan kontakter eller relevant utbildning så är bästa tipset att söka praktikplats. Mediebranschen är ett sånt exempel där det alltid behövs duktiga praktikanter och alla TV-produktionbolag är alltid på jakt efter duktiga människor. Gör du ett bra jobb så finns det goda möjligheter för att det leder till ett riktigt drömjobb!

 

7. Lös ett problem för ett företag

 

När du landar en intervju på ett företag är det viktigt att läsa på om organisationen men försök ta det ett steg till. Testa att redan innan intervjun lösa “ett problem” som du sedan presenterar under intervjun. Att sticka ut från mängden och tänka utanför boxen med glimten i ögat kan aldrig gå fel.

Foto: Unsplasch  

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!