Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

9 livsråd vi har lärt oss – och som du borde ta till dig direkt

Ibland känner man sig vilse och behöver små råd för att hamna på rätt bana igen. Vi på Metro Mode har satt ihop en lista med 9 livsråd vi har lärt oss och som vi vill dela med oss med er. Varför inte skriva ner dem i mobilens anteckningar och bära dem med dig?

Foto: Unsplash

“Efter att ha läst ut Klara Doktorow och Veronica Palms bok Relationsbibeln började jag fundera på, förutom allt fint boken fick mig att känna, vad jag egentligen har lärt mig under mina 28 år. Jag bestämde mig för att skriva en punktlista med små och stora saker som jag har lärt mig genom stora sorger och nystarter, och ja, det har redan blivit en del.”

Läs hela listan här:

1. VÅGA!

Drömmer du om att börja plugga, flytta till en ny stad, söka ett jobb, skriva till personen du tänker på, skriva en bok? GÖR DET. Det finns (tyvärr alltså) ingen annan som kommer göra det åt dig. Hen kommer inte stå utanför din dörr, jobbet kommer inte skriva till dig, staden kommer inte ringa. Eller jo det händer, men låt det då vara undantaget som bekräftar regeln. Bara gör det, kasta dig ut! Det värsta som kan hända är att det blir fel och att du får göra det igen.

2. He’s just not that into you …

… är en av de värsta och bästa meningarna vi vet. För att det är sant. Skriver du med en person som är lite disträ, som vill ses på hens villkor och som säger att hen inte söker en relation just nu? Vi har alla träffat på den här typen, och man analyserar sönder varje sms med sina vänner och vrider ur sig själv som en trasa. För att till slut hitta sig själv som en liten fläck på golvet. Så skit i den personen! Det finns tusen och åter tusen personer där ute som kommer avguda att hänga med dig för precis den du är.

3. Var noggrann med vilka du omger dig med

När man är yngre umgås man ofta med personer som tar mer energi än vad de ger. Och kanske inser man det inte då, men var noga med vilka vänner du har. De som inte lyfter dig och unnar dig allt fint är inte värda att ha med sig.

4. Träna och ät bra mat

Ja, det kan låta som en tråkig punkt, men herregud vilken skillnad det är när man får in träning i veckorna som ger endorfiner och motar bort ångest (ja, många av oss har det). Se till att äta bra mat som ger dig energi att ta dig fram i livet. Men den där pizzan är minst lika viktig – sträva efter att få in balans där nyttig mat möter det njutbara.

5. Ge dig själv egentid

Alla är olika och behöver olika mycket egentid, mycket beroende på om du är introvert eller extrovert. Så fundera ut exakt hur mycket du behöver för att må som bäst. Allt från en kväll i veckan när du kollar på dina favoritserier, tänder ljus och läser böcker, går på yoga, till flera kvällar i veckan eller en gång i månaden.

6. Starta ett sparkonto

Börja spara direkt när du börjar tjäna egna pengar, för även om sparkontot växer långsamt så växer det. Något som kommer ge dig lugn och trygghet inför framtiden.

7. Lyssna inte på hur andra tycker att du ska leva ditt liv

Det kommer alltid finns andra ”bättre vetande” kring hur du borde leva ditt liv. Om och vad du borde plugga, var du borde bo, vad du ska jobba med. Du kanske vill leva på ett helt annat sätt än vad andra och samhället menar att du ska göra. Så gör det! Följ din inre röst och lev det liv du vill leva så kan andra sköta sitt.

8. Våga be om hjälp

Det är inte en svaghet att be om hjälp, utan snarare en styrka. Ber man om hjälp så är man mogen som inser att man inte kan klara allting själv. Med allt från små saker på jobbet till stora som att gå till en psykolog. Vi alla borde bli bättre på att våga be om hjälp!

9. Oroa dig inte för mycket

Om man går in för det finns det verkligen hur mycket som helst att oroa sig för. Men sanningen är den att det inte gör något bättre utan snarare stressar dig och gör att du inte kan njuta av det du har nu. Ha is i magen! Såklart ska du tänka stort och drömma, men låt inte det stå i vägen för dig att njuta av det du har nu.

Läs även: ”45 livsråd från en vis dam som vi alla borde följa

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!