Nöje

9 olika sovställningar – det här betyder de i er relation!

Hur du och din partner sover kan betyda mer än vad du tror – i alla fall enligt experterna. Här listar vi nio olika sovställningar och vad de kan avslöja om er relation!

Foto: Unsplash/ @heftiba

Sover ni tätt intill eller vänder ryggen till? Experter på kroppsspråk menar det är det undermedvetna som styr när vi sover och att sovställningen därför kan visa hur två personer känner för varandra. Här listar de nio sovställningar och dess betydelse – vilken beskriver bäst dig?

Trasslar in

Ligger ni nära och tätt och trasslar in er i varandra? Enligt forskarna kan det tyda på att ni är i en relativt ny relation och att ni troligen har varit tillsammans i mindre än ett år.

Skedar

Är du lilla skeden eller stora skeden? Den lilla skeden innebär trygghet och intimitet medan den stora skeden agerar som en beskyddare. Den stora skeden kan även innebära att personen är svartsjuk eller dominerande.

Lite närhet

Rör ni bara varandra lite lätt med fötterna eller benen? Enligt experterna kan det bero på att det kan finnas en brist på emotionell eller sexuell närhet.

Ligger på bröstet

Placerar du alltid ditt huvud på din partners bröst? Att sova i denna ställning kräver tillit och visar på intimitet.

Ligger rumpa mot rumpa

Rör ni varandra med ryggen eller rumpan men sover åt motsatt håll? Då är ni säkra i relationen och har fortfarande en intimitet, men ni kräver också eget space.

Delar täcke

Om ni sover med samma täcke visar det enligt experterna att ni är bekväma och avslappnade i relationen, även om ni rör eller inte rör varandra under natten.

Varsin sida

Har du varit tillsammans med din partner länge? Då kanske du känner igen dig i att ni sover på en varsin sida av sängen! Denna sovställning tyder på att ni är bekväma i förhållandet. Men om ni alltid ligger tätt och din partner plötsligt sover på motsatt sida  – se upp! Det kan vara ett anledning till att din partner gömmer något för dig eller är stressad.

Skedar på avstånd

Skedar ni, men på avstånd? Det innebär att ni har tillit till varandra. Sovställningen är vanlig bland par längre fram i ett förhållande.

Tar all plats

Tar du upp en stor del av sängen? Det kan betyda en maktobalans i relationen. Men ta det lugnt – orsaken kan vara sömncykeln och det behöver inte vara negativt.

Källa: Huffington Post, Steth News, Cosmopolitan

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!