Nöje

9 orsaker till varför resor är den bästa sortens utbildning

Att resa är så mycket mer än bara sol, bad och vackra vyer. Det är en chans att lära sig nya språk, uppleva nya kulturer, lära om historia men även om djur och natur. Här listar vi nio orsaker till varför resor är den bästa sortens utbildning!

 

Foto: Porapak Apichodilok & Artem Beliaikin/Pexels

 

1. Du lär dig nya språk

Engelska talas i nästan hela världen så behärskar du det som språk så kommer du att kunna ta dig fram nästan överallt. Ändå är det alltid bättre att lära sig modersmålet i landet du ska besöka – speciellt om det är för en längre tid.

 

2. Du lär känna andra kulturer

Du reser inte bara till ett främmande land utan också till en främmande kultur. Du kommer att få en bättre förståelse kring hur kulturer kan variera runt om i världen men också se den gemensamma grunden – som vi alla delar.

 

3. Du lär dig historia

Du har tidigare studerat om civilisationer och stora historiska händelser på skolan men faktum är att inget är så lärorikt som att besöka dessa historiska platser och landmärken på plats. Att andas in atmosfären och utforska området på egen hand.

 

4. Du lär dig om djur och natur

När du lämnar din bekvämlighetszon i stan och ger dig ut för att utforska de mest exotiska naturliga underverken vi har i världen så kommer du inte att tro dina ögon. På köpet får du möta djur i alla möjliga skepnader och lära dig om hur allt hänger ihop.

 

5. Du lär dig att testa nya saker

Att resa innebär också att du kommer att bli testad. Utmanad av landet du befinner dig i att prova på nya saker, hitta nya vägar och upptäcka nya sätt. Att resa ger dig en chans att locka fram nyfikenheten och börja utforska.

 

6. Du blir mer social och utåtriktad 

Du kan vara lite blyg och ha svårt att engagera dig socialt men det kommer resandet att ändra på. Du kommer att behöva ta kontakt med främlingar, be om hjälp, fråga om vägen och kanske på köpet få ett par nya vänner.

 

7. Du lär dig att vara oberoende och stå på egna ben

Du kommer att behöva fatta en rad egna beslut och lära dig att det är du som styr ditt eget liv. Du kommer att få planera, strukturera och genomföra saker du aldrig tidigare gjort och på köpet få bättre självkänsla.

 

8. Du lär dig om medkänsla för andras liv

När du reser mycket, till världens alla hörn kommer du att inse hur orättvist livet kan vara – men att vi alla är desamma! Har du fördomar så kommer de att avta och du kommer att börja känna medkänsla för andras liv.

 

9. Du lär känna dig själv

Förmodligen den viktigaste aspekten av att resor kan vara den bästa sortens utbildning. Du kommer nämligen att lära känna dig själv på ett sätt du inte trodde var möjligt. Chansen är också stor att du kommer tillbaka från resan som en bättre människa än den du lämnade som.

Källa: Lifehack.org

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!