Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

9 peppiga böcker alla powerkvinnor borde läsa

Poddar och tv-serier i all ära men i vinter vill vi sticka näsan i en bok. Framförallt peppiga och inspirerande böcker med allt ifrån Sheryl Sandbergs bok “Lean in: kvinnor, karriär och viljan att satsa” till Elaine Eksvärds gamla going “Snacka snyggt” och Thomas Erikson bästsäljare “Omgiven av idioter: hur man förstår dem som inte går att förstå”.

girl-power-bookFoto: Bruce Mars / Pexels

Nedan tipsar vi om 9 inspirerande böcker, som alla på något sätt kommer att förändra ditt liv.

Lean in: kvinnor, karriär och viljan att satsa KÖP

Lean in: kvinnor, karriär och viljan att satsa

Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg beskriver genom personliga erfarenheter, humor och väl underbyggd fakta hur kvinnor kan ta större plats i arbetslivet. Hon vill inspirera till förändring – själv har hon brottats med könsbetingade reaktioner, vacklat i prioriteringen mellan familj och arbetsliv, missat barnens matsäcksdagar och varit så trött att hon gråtit på toaletten inför viktiga konferenser.

Pris: 101 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hemligheten : från ögonkast till varaktig relation KÖP

Hemligheten : från ögonkast till varaktig relation

Hemligheten är en bok för singlar som tröttnat på att vänta och som vill veta vad de kan göra för att hjälpa framtida kärleksrelationer på traven. Men också för den som redan hittat en partner och som vill veta mer om vad som händer i oss när vi försöker gå från förälskelse och vidare in i en varaktig kärleksrelation.

Med utgångspunkt från de senaste årens psykologiska forskning menar författarna att vi människor i allra högsta grad kan påverka våra förutsättningar både för att hitta en partner och för att skapa en varaktig relation. Här visas hur detta går till, både i teori och praktik.

Väldigt intressant och lärorik för både singlar och par.

Pris: 281 kronor. 

KÖP

Nästa bild
Ibland mår jag inte så bra KÖP

Ibland mår jag inte så bra

Att må dåligt psykiskt är inget att skämmas över, säger Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga youtuber. Hon blev Årets Youtuber både 2016 och 2015 och hennes hyllade videor består av allt från glada skönhetstips till tårfylld ensamhet. I den här boken fördjupar hon sig mer i sin bakgrund och varför hon ibland inte mår så bra. Hur känns panikångest? Vad kan man göra för att peppa sig själv? När ska man söka hjälp och vad finns det för hjälp att få? Hur kan någon som är så framgångsrik också må så dåligt? På ett ärligt, personligt och ofta humoristiskt och lättsamt sätt tar sig Therése Lindgren an ett svårt ämne från många vinklar.

Pris: 171 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Omgiven av idioter: hur man förstår dem som inte går att förstå KÖP

Omgiven av idioter: hur man förstår dem som inte går att förstå

Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger – hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium? Välkommen till en rad uppfriskande aha-upplevelser – möjligen även en eller annan åh nej-upplevelse – och med lite flyt är det inte du som är idioten. Efter att ha läst den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga dig.

Pris: 139 kronor.

KÖP

Nästa bild
Du leder! Personligt ledarskap KÖP

Du leder! Personligt ledarskap

Mia Törnblom har med framgång skrivit handböcker om att leda sig själv – nu har hon skrivit den första om att leda andra. Mias utbildning för ledare i näringslivet är en av de allra mest efterfrågade. Men Du leder! riktar sig inte bara till chefer, utan till alla som är intresserade av hur man når mål, skapar gemenskap och blir framgångsrik. Det kan vara en fotbollstränare, lärare eller förälder som behöver verktyg för att sprida engagemang och driva igenom sina visioner. Boken tar upp allt från hur vi hanterar svåra samtal och ger feedback till funktionella metoder för mental träning och hur du lyckas med vägledande och coachande ledarskap.

Pris: 55 kronor.  (E-bok)

 

KÖP

Nästa bild
Sälj: konsten att sälja vad som helst till vem som helst KÖP

Sälj: konsten att sälja vad som helst till vem som helst

I boken SÄLJ! ger Fredrik Eklund sina samlade råd där han i ett 10-stegsprogram förklarar hur man blir en säljare som kan sälja vad som helst till vem som helst. Här får man råd om allt ifrån dress code, hur man får kunderna att verkligen gilla och lita på en, till hur man övertygar kunden att vad man än har att erbjuda så är det precis det som kunden behöver. Boken är ett måste för den som vill marknadsföra sig själv eller bli en toppsäljare i ett företag i vilken bransch det än gäller!

Pris: 55 kronor.

KÖP

Nästa bild
Maktspelet: sympatiska tekniker för att bestämma över allt och alla KÖP

Maktspelet: sympatiska tekniker för att bestämma över allt och alla

Faktum är att det är många som inte vill att du ska läsa den här boken. Den ger dig nämligen mycket klara fördelar i konsten att få rätt. Hemligheten bakom att lyckas övertala någon är inte den du tror – det handlar sällan om inövad retorik eller välformulerade argument. Och det sker oftast helt utan att du vet att du blir påverkad. Fråga vilken högt uppsatt politiker, framstående företagsledare eller vilket religiöst överhuvud som helst. Snart är hemligheten din.

Pris: 59 kronor. 

KÖP

Nästa bild
Snacka snyggt: den stora boken om modern retorik KÖP

Snacka snyggt: den stora boken om modern retorik

Retoriken handlar inte om konsten att tala, det handlar om konsten att få folk att vilja lyssna på det du har att säga. Det menar Elaine Eksvärd, en av Sveriges mest anlitade retorik­experter och föreläsare. I den utökade och reviderade utgåvan av hennes bästsäljande bok Snacka snyggt får du lära dig hur du når dit. Får du handsvett bara du tänker på att hålla tal? Får du inte riktigt till det på presentationerna på jobbet? Eller vill du helt enkelt bara bli ännu grymmare på att tala inför människor och få folk att lyssna på det du har att säga? Med grund i den moderna retoriken guidar Elaine Eksvärd dig till hur du blir den bästa retoriska versionen av dig själv.

Pris: 195 kronor. 

 

KÖP

Nästa bild
4 timmars arbetsvecka: konsten att leva mer & jobba mindre KÖP

4 timmars arbetsvecka: konsten att leva mer & jobba mindre

Timothy Ferriss menar att vi alltför länge levt med föreställningen att vi måste jobba hela livet innan vi till sist kan njuta av en välförtjänt pension. Glöm det. Det finns ingen anledning att vänta. Oavsett om du drömmer om att slippa heltidsjobbet, att resa jorden runt i lyx, tjäna femsiffriga belopp varje månad med minimal arbetsinsats eller bara få leva mer och jobba mindre, så talar 4 timmars arbetsvecka om hur du ska göra.

Pris: 99 kronor. 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!