Nöje

Popgruppen A-teens återförenas efter 18 år

Det har gått 18 år sedan uppbrottet – men nu återförenas popgruppen A-teens i Melodifestivalens premiär. De gjorde global succé och sålde sex miljoner album innan de splittrades 2006.

Foto: Alamy

A-teens slog igenom i slutet av 90-talet med nytolkningar av Abbas största hits. Gruppen bestod av Marie Serneholt, Dhani Lennevald, Amit Paul och Sara Lumholdt och de släppte sammanlagt sex album, varav två samlingsskivor. Debutalbumet “The Abba generation” nådde stora framgångar i Sverige men också i många andra länder, som Brasilien och Chile. Efter sex miljoner sålda album splittrades popgruppen 2006.

Marie Serneholt fick sedan en karriär som soloartist och programledare, Dhani Lennevald gick vidare om musikproducent och övriga medlemmar la musiken på hyllan. Men nu återförenas de under årets Melodifestival. “Vi är så glada att A-teens återförenas i Melodifestivalen 2024 och vi ser så mycket fram emot att uppleva ett historiskt medley på Mello-scenen”, säger Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen, till TV4.

Popgruppen kommer att dyka upp på scenen som mellanakt under den första deltävlingen i Malmö.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!