Nöje

Åk båt som Kate och Leo – nu kan du resa med Titanic-kopian

Har du någon gång drömt om att få kliva på Titanic och färdas över atlanten (utan att krocka med ett isberg såklart)? Nu kan din dröm bli sann! År 2022 kommer nämligen en exakt kopia av den berömda båten att sjösättas.

Titanic2Foto: Lightstorm Entertainment / Blue Star Line

Vem hade någonsin vågat tro att man skulle kunna färdas i en ny version av världens kanske mest kända fartyg? Inte vi iallafall. Men tro det eller ej – år 2022 blir det möjligt! Snart ska Titanic-look a liken starta sin färd, men inte från Southampton till New York som Titanic var planerad att åka. Titanic 2 ska först ta sig från Dubai till Southampton, sen ta sig till New York och förhoppningsvis till olika delar av världen, enligt Clive Palmer, ordförande för Blue Star Line som står bakom projektet. Titanic 2 kommer att ha cirka 840 rum med samma design som den ursprungliga båten. Även matsalarna kommer att likna originalet, precis som antalet passagerare och besättningsmedlemmar. 2400 passagerare och 900 i besättningsmedlemmar kommer att kunna transporteras med Titanic 2, som dessutom kommer kunna välja vilken klass de vill åka i.

Den 10 april 1912 startade Titanic sin resa, men som vi alla vet så varade resan endast i fyra dagar eftersom fartyget kolliderade med ett isberg. På morgonen den 15 april 1912 sjönk Titanic till botten, vilket vi verkligen får hoppas på att Titanic 2 slipper att göra.

Vad säger du – hade du vågat utmana ödet och kliva på Titanic 2?

Källa: Bustle.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!