Nöje

Aladdinasken uppdateras med ny pralin 2022 – välkommen apelsinkanel

Aladdinasken har i över 80 år varit en självklar deltagare i julfirandet när svenskarna smakat sig fram bland lagren av praliner. För att spegla svenskarnas moderniserade smakpreferenser har praliner i asken bytts ut allt eftersom.

Sammanlagt har mer än 50 olika praliner samsats om platserna i asken sedan den lanserades år 1939. Förra året blev nykomlingen Saltkaramell den första nya pralinen på fyra år. Nu välkomnas ytterligare en ny pralin i Aladdin- och Paradisasken med en smak starkt förknippat till julen – apelsinkanel!

I takt med att det blir både mörkare och kallare börjar sakta men säkert även julkänslan smyga sig på. För många förknippas julen med värme, godsaker och kanske framförallt att umgås med nära och kära. Aladdinasken är för många ett måste under julfirandet och den har en traditionsenlig plats. Inte enbart för att den är fylld med härligheter av choklad utan även tack vare askens förmåga att samla familjer och höja julstämningen.

– Julen är dofternas och smakernas högtid, med dofterna kanel, kryddnejlika och glögg är julstämningen fulländad. Med den nya pralinen vill vi hjälpa svenskar att minnas känslorna från barndomens jular samtidigt som vi vill knyta an till Aladdinaskens självklara plats under svenskarnas julfirande, säger Maija Bjureström, Senior Brand Manager, Mondelēz.

Den nya pralinen Apelsinkanel ersätter Limepralinen och har en len kolakräm med smak av apelsin och kanel, inslagen i mörk choklad. Paradisasken får en motsvarande pralin i ljus choklad. Med sin traditionella smak är Apelsinkanel ett tillskott till den klassiska asken.

– Att få vara den första att välja och få sin favoritpralin i asken har kommit att bli en inbiten svensk jultradition. Asken engagerar och det diskuteras flitigt om man får tjuvstarta från det understa lagret och vem som ska få pärlnougaten. Oavsett vilken koppling man har till asken så tror vi att den juliga och självklara smakkombinationen av apelsin och kanel blir en ny favorit för många, säger Maija Bjureström.

Väcker starka känslor

Varje år säljs runt 4 miljoner askar till chokladälskare landet över. Att praliner tillkommit och bytts ut under åren har väckt starka känslor. Dessutom har en del praliner delat svenska folket, precis om regeln om man får börja på understa lagret innan det första är slut. Trillingnöten och Körsbärslikören försvann 2014, två år senare knep Limepralinen en plats. 2017 lanserades Kakaokrisp och kickade därmed ut tryffelpralinen och förra året lanserades saltkaramell och därmed försvann Mjuk Toffee.

När finns Aladdinasken 2022 i butik?

Den nya smaken lanseras i både Aladdin- och Paradisasken och börjar säljas i butik under vecka 38.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!