Nöje

Alec Baldwin stäms av Halyna Hutchins familj – vägrade vapenutbildning

Skådespelaren Alec Baldwin sköt av misstag ihjäl filmfotografen Halyna Hutchins under inspelningen av sin nya film “Rust” i höstas. Nu stäms Baldwin av Hutchins familj.

Foto: Instagram @halynahutchins/@alecbaldwin

Det var i slutet av oktober förra året som skådespelaren Alec Baldwin avfyrade ett rekvisitavapen under inspelningen av filmen “Rust” och av misstag sköt filmfotografen Halyna Hutchins till döds. Nu stämmer Hutchins familj Baldwin och andra inblandade i produktionen.

Vägrade vapenutbildning

Advokaten Brian Panish meddelade i en presskonferens som höll i Los Angeles under tisdagen att Hutchins man och son stämmer Baldwin och “andra som är ansvariga för säkerhet under inspelningarna, och de vars oansvariga beteende och försök att spara pengar ledde till Halyna Hutchins meningslösa, tragiska död”.

Enligt Hutchins familjs advokater ska Baldwin ha vägrat utbildning gällande det vapen som han använde vid olyckan. De hävdar även att han inte kontrollerade pistolen själv innan han använde den.

Vidare ska filmens producenter ha ignorerat minst femton olika regler kring säkerhet på filminspelningar. Bristen på säkerhetsåtgärder vid produktionen hade innan olyckan påpekats av flera inblandade, däribland en lokal kameraman som kallade inspelningarna “super-osäkra” i ett sms till produktionsledaren.

Enligt Hutchins familjs advokater ska produktionsledaren ska då sarkastiskt ha skrivit tillbaka: “låter bra”.

Källa: Daily Mail

Foto: Instagram @halynahutchins/@alecbaldwin

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!