Nöje

All I want for Christmas is you – så mycket tjänar Mariah Carey på jullåten

Det är helt klart en av Mariah Careys största hits och den spelas oändligt många gånger varje jul. Nu berättar vi hur mycket stjärnan faktiskt tjänar på julhiten vi hör överallt i december.

Foto: Gregory Pace/REX/Shutterstock

Trots att låten fyller 27 år går den fortfarande varm under hela julen. Det syns inte minst på Mariah Careys konto där den år efter år drar in stora summor som den bäst säljande jullåten gjord av en kvinnlig artist.

Har uppnått diamantstatus

I år har “All I Want For Christmas” nått ännu en milstolpe: det är den första jullåten att uppnå så kallad diamantstatus, vilket innebär att den har sålts i över 10 miljoner exemplar. Mariah Carey firade milstolpen med att lägga upp en bild på Instagram med texten: “Diamonds are a girl’s best friend”.

Så mycket tjänar Carey på låten

Mariah Carey skrev “All I Want For Christmas” 1994 tillsammans med låtskrivaren Walter Afanasieff. Det har länge gått rykten om att låten endast tog en kvart att skriva, men även om det tog mer tid än femton minuter så var den värd det – enligt Celebrity Net Worth tjänar Carey nämligen mellan 600 000 och en miljon amerikanska dollar i royalties varje december tack vare denna låt.

Källor: Huffpost, Celebrity Net Worth

Foto: Gregory Pace/REX/Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!