Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Alla kvinnliga skådespelare från One Tree Hill anklagar seriens skapare för sexuella trakasserier

Nu höjer kvinnorna från serien One Tree Hill rösten och berättar hur de blivit sexuellt trakasserade av seriens skapare och showrunner. 

Foto: Facebook One Tree Hill

Mark Schwan, showrunnern och skaparen av One Tree Hill, anklagas nu för att ha sexuellt trakasserat kvinnorna som jobbat med serien. Det hela inleddes med att författaren Audrey Wauchope tog upp anklagelsen på Twitter.

“Kvinnliga författare försökte få en plats i soffan där showrunnern inte skulle sätta sig för att undvika att bli tafsad på. Ofta brukade män hjälpa till genom att sätta sig bredvid honom, för att skydda kvinnorna.”, skriver hon på Twitter.

“Ibland hade vi inte turen med oss och då tryckte han sin äckliga kropp mellan oss och la sina armar runt oss, flinandes. Han klappade oss på håret. Han masserade axlar. Jag vet att han gjorde mer, men inte mot mig så det är inte mina historier att berätta.”

I ett brev har nu samtliga av seriens kvinnliga rollinnehavare ställt sig bakom anklagelserna och är signerat av bland annat Sophia Bush, Hilarie Burton och Bethany Joy Lenz. I brevet står det om hur kvinnorna, i olika grad, har manipulerats både psykiskt och emotionellt. Även hur vissa av dem fortfarande behandlas för post-traumatisk stress efter händelserna. Kvinnorna berättar också om hur de många gånger hamnat i en jobbig sits där de snabbt behövt försvara sig både fysiskt och psykiskt, eftersom att det varit tydligt att cheferna som var närvarande inte skyddat dem som de borde. Många vittnar även om att de blivit tilltalade på oacceptabla och ibland även olagliga sätt, vilket fått dem att känna sig otrygga. Austin Nichols, James Lafferty, Lee Norris, Stephen Colletti och Bryan Greenberg är några av de manliga rollinnehavare som ställt sig bakom kvinnornas anklagelser och stöttat deras berättelser.

Nedan kan du läsa hela kvinnornas brev översatt:

“Till den det kan beröra,

Alla kvinnliga rollinnehavare på One Tree Hill har valt detta forum, för att tillsammans stå enade och stötta Audrey Wauchope och varandra. För att använda terminologi som har blivit lika bekant som den systematiska verkligheten av sexuella trakasserier och övergrepp som alltmer kommer ut i ljuset, var Mark Schwann’s beteende under inspelningen av One Tree Hill något av en “öppen hemlighet”. Många av oss var, i olika grad, manipulerade både psykiskt och emotionellt. Mer än en av oss behandlas fortfarande för post-traumatisk stress. Många av oss sattes i obekväma situationer där vi snabbt var tvungna att försvara oss, ibland psykiskt, då det gjordes tydligt för oss att cheferna i rummet inte skulle skydda oss så som de borde göra. Många av oss blev tilltalade på sätt som fyllde spektrat från djupt upprörande, till traumatiserande, till rent av olagligt. Och några av oss sattes i positioner där vi kände oss psykiskt osäkra. Mer än en kvinna i vår serie fick sin karriär hotad.”

Läs originalbrevet här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!