Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

De 13 absolut bästa sakerna med att vara singel

Det kan vara helt fantastiskt att vara i ett förhållande – men det kan vara minst lika underbart att vara singel. Hellre vara singel än i ett dåligt förhållande, eller hur? Nedan listar vi de 13 bästa sakerna när du bara har dig själv att tänka på!

Foto: Unsplash

Är du singel och känner dig lite nere över det nu när alla hjärtans dag börjar närma sig? Tänk om! Dagen är ett minst lika bra tillfälle att hänga med dina andra singelkompisar, eller varför inte passa på att unna dig en riktigt mysig hemmakväll? Den 11:e november finns det dessutom en hel dag tillägnad alla singlar världen över, så vi hoppas att du unnar dig lite extra då (och alla andra dagar också för den delen). Det finns ju faktiskt en hel mängd saker att uppskatta med ditt singelliv – vi har samlat några av dem här nedanför!

Läs också: 10 anledningar att älska singellivet!

1. Du får mer frihet 

Vill du boka en spontanresa, åka iväg på en roadtrip med en vän eller festa natten lång? Du bestämmer!

via GIPHY

2. Du behöver inte kompromissa

Du bestämmer helt själv vem du vill fira jul hos, vilket land du åker till på semestern och vilken maträtt det blir till middag. En vardag utan kompromisser där du bara tillgodoser dina egna behov och intressen – drömmen ju!

3. Ditt liv blir mer äventyrligt

Eftersom du har mer frihet än någonsin och du dessutom inte behöver kompromissa med någon kan man milt sagt säga att livet blir ett äventyr! Du blir mer spontan och du tackar sällan nej till spontana saker som blir till fina minnen som du ivrigt vill berätta om i framtiden …

via GIPHY

4. Du behöver aldrig förklara dig 

Ditt äventyrliga liv som du lever kan kanske ifrågasättas av någon. Men kom ihåg att du lever ditt liv som du vill och du har ingen partner att förklara dig för! Har du köpt din tredje jacka i höst eller ätit upp hela chipspåsen själv? Eller kom du hem liiite för sent (och lite för full) och somnade med dina ytterkläder i soffan? Ingen fara, ingen kommer att få veta om du inte själv vill berätta.

5. Dejta loss och flirta med vem du vill

Har du två dejter inbokade denna vecka? Kul! Det är ju faktiskt under din tid som singel som du kan gå på hur många nya dejter som helst, lära känna nya personer och flirta med vem du vill …

6. Du slipper bli besviken

Tomma ord och löften som inte hålls, finns det egentligen någonting som kan göra oss mer besvikna än det? Förmodligen inte. Men nu när du är singel behöver du inte bli besviken i onödan.

via GIPHY

7. Du får ostörd sömn

Du behöver inte vakna av att någon snarkar eller gnisslar tänder. Du behöver heller inte vakna upp av att du fryser och se att din partner roffat åt sig hela täcket eller snott kudden. Dessutom får du heeela sängen för dig själv, hur skönt?

8. Dina saker är där du senast la dem

Hur irriterande är det inte att springa runt i lägenheten och leta efter hörlurarna? Och sen kommer din partner och berättar att hen tyckte att det behövde städas och har lagt undan flertalet av dina saker på platser du aldrig ens skulle ha tänkt på att leta. Men lugn, du är ju singel och behöver inte leta runt som en tok. Skönt!

9. Du slipper tjafs och bråk

Det här kanske är den bästa punkten på hela listan? Tänk vad skönt att slippa alla onödiga småtjafs och irritationer. Ingen har möjligheten att påverka ditt humör – du styr över dina känslor utan någon som sprider negativ energi hemma när hen är på dåligt humör.

10. Svartsjuka är ett minne blott

Har du också haft ett svartsjukt ex? Så skönt att slippa någon som vill titta igenom din mobil och frenetiskt leta igenom dina sms och bilder och därefter ifrågasätta precis allt. Inte nog med det slipper du de onödiga bråken som den här svartsjuka personen styr upp.

11. En mindre present att tänka på

Det är stressigt nog att köpa julklappar och födelsedagspresenter till dina närmsta – och nu slipper du dessutom leta som en galning efter något härligt att ge bort på alla hjärtans dag (som visar din uppskattning men inte är för klyshigt, ja, du fattar. Puh!).. Unna dig själv något fint för pengarna istället!

via GIPHY

12. Du behöver inte oroa dig för att bli bedragen

Vad din partner gjorde ute till 05:30 efter att hen skulle ta “två öl” rör dig inte i ryggen – du är ju singel!

13. Det är helt okej att tänka på dig själv

Som singel har du bara dig själv att tänka på. Unna dig vad du vill, ta hand om dig själv, och lev ditt liv efter dina villkor. Det är nu du kan vara egoistisk och bara bry dig om dig själv, utan att ha dåligt samvete för det!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!