Nöje

ALLT du vill veta om personerna bakom huvudkaraktärerna i “Skam”

ALLT du vill veta om personerna bakom huvudkaraktärerna i “Skam”
5 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2016/12/Noora.jpg

Lär känna skådespelarna bakom huvudrollerna i norska serien "Skam"

Noora Sætre bor i ett kollektiv med sina två vänner i Oslo dit hon just flyttat efter en sväng i Madrid. Förutom att hon är en fena på spanska är hon en självständig och cool feministisk brud som säger vad hon tycker och tänker.

Josefine Frida Pettersen som spelar 16-åriga Noora i Skam är egentligen 20 år gammal och bor i Trondheim med verklighetens William, hennes pojkvän Torstein Bakke.

Tidigare har Josefine medverkat i norska serien ”Neste sommer” och i september i år medverkade hon även i ”skavlan”.

Här kan du följa Josefine på hennes privata  Instagram. 

 

Foto: Instagram

https://metromode.se/files/2016/12/Eva.png

Lär känna skådespelarna bakom huvudrollerna i norska serien "Skam"

Eva är första säsongens huvudkaraktär och har precis flyttat till Oslo från Bergen där hon växt upp. Hon bor ensam med sin mamma som reser mycket med jobbet och är ofta ensam hemma.

Skådespelaren bakom Eva, Lisa Teige är 18 år gammal och från Bergen precis som sin karaktär. Lisa studerar just nu på danslinjen på skolan Edvard Munch i Oslo.

Lisa gick på audition mest för att få träning i att just gå på auditions och blev väldigt chockad när hon blev erbjuden rollen som Eva. Lisa vill fortfarande satsa på dansen och ser skådespeleriet som en rolig grej på sidan av dansen.

Här kan du följa Lisas karaktär Eva på Instagram. 

 

Foto: Instagram

https://metromode.se/files/2016/12/meskini-750x422.jpg

Lär känna skådespelarna bakom huvudrollerna i norska serien "Skam"

Sana Bakkoush kan vara seriens coolaste brud som verkligen inte drar sig för att säga vad hon tycker och tänker. Det finns ingenting hon inte skulle göra för sina vänner.

 

Egentligen heter Sana Iman Meskini och är 19 år gammal. När hon inte sysslar med skådespeleriet spelar hon basket i Norges topplag. Sana har en stark tro och här berättar hon mer om det.

Här kan du följa Iman på Instagram.

 

Foto: p3.no

https://metromode.se/files/2016/12/Chris.jpg

Lär känna skådespelarna bakom huvudrollerna i norska serien "Skam"

Chris Berg bjuder alltid på sig själv när det som bäst behövs i serien. Hon finns alltid där för sina vänner och är en sån där person som kan liva upp stämningen bara genom att äntra rummet.

Skam är inte första TV-serien som Chris, eller Ina Svenningsdal som hon egentligen heter medverkat i. Hon är nämligen en av dem som har mest erfarenhet från skådespelaryrket sedan tidigare.

Under inspelningen av Skam blev Ina dessutom antagen till Teaterhögskolan vilket varit en dröm sedan barnsben. Ina är 17 år.

Här kan du följa Ina på Instagram.

https://metromode.se/files/2016/12/16.jpg

Lär känna skådespelarna bakom huvudrollerna i norska serien "Skam"

Vilde Lien Hellerud är den söta tösen med något bristande självkänsla som enkelt imponeras av allt och alla på skolan. Hon gör sitt bästa genom att försöka hitta sig själv!

Ulrikke Falch som hon egentligen heter är 20 år gammal och uppvuxen i Oslo. För Seoghør.no har hon berättat om sina tidigare ätstörningar som hon delar med sin karaktär i serien, Vilde.

Här kan du följa Ulrikke på Instagram.

 

Har du missat vinterns mest omtalade serie ”Skam” så är det på hög tid att du klickar in dig på ett avsnitt eller fem. Då kommer du nämligen snabbt att förstå seriens oerhörda hajp som gjort huvudkaraktärerna Eva, Noora, Chris, Sana och Vilde till några av Norges största namn just nu… 

Seriöst, vi är så inne i den här serien som just nu är inne på säsong 2 på Svt Play. Därför har vi grottat ner oss i personerna och skådespelarna bakom huvudkaraktärerna i “Skam”.

I bildspelet får du med andra ord lära känna Lisa Teige (Eva), Josefine Frida Pettersen (Noora), Ina Svenningsdal (Chris), Ulrikke Falch (Vilde) och Iman Meskini (Sana) från “Skam” på djupet.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!