Nöje

Allt fler väljer att shoppa hållbart – så maximerar du din second hand-försäljning!

Vi blir allt duktigare på att shoppa hållbart, men den yngre generationen är de största bovarna i dramat. Millennials är nämligen experter på att impulsshoppa! Vi har tipsen på hur man ska tänka när du säljer second hand!

Det är företaget ThredUp, en online-shop med second hand-kläder, som har undersökt människors köpvanor. Resultatet visar att en av tre kvinnor shoppade second hand förra året. I rapporten fastställer man också att konsumenterna shoppar smartare och tänker på second hand först. Utifrån resultatet är det också tydligt vilken grupp som slösar mest och shoppar ohållbart – svaret är millennials! Trots att hela 77 procent menar att de skulle föredra att köpa mer miljövänliga och hållbara klädmärken, är det millennials som är mer troliga att slänga något efter ett till fem år. Hela 49 procent av deras konsumtion är också impulsköp!

Du har säkert gamla plagg i garderoben som ligger och dammar – sälj! Här listar Sophie Hersan, Co-Founder på Vestiaire, tre av sina bästa tips när det kommer till att sälja second hand. Här finns även en bra kalkylator för att få den rätta värderingen.

1. Använd sociala medier till din fördel
Instagram är perfekt för att göra en trendspaning för att se vad som är inne och förväntas bli populärt längre fram.

2. Håll dig aktiv
Svara på kommentarer och frågor du får, ju mer aktiv du håller dig desto större chans till att få en snabb affär.

3. Tänk säsongsmässigt
Det handlar om att sälja i rätt tidpunkt. När vi går över i en ny säsong är det bra att slå till!

Källa: TeenVouge & Vestiarie Collective

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!