Nöje

Allt från brudbuketten till tårtan – alla detaljerna du vill veta om Meghan Markle och prins Harrys bröllop

I lördags var det dags för alla bröllops bröllop, det mellan prins Harry och skådespelerskan Meghan Markle. Vi fick vara med på vigseln, men det var många detaljer som vi inte fick se. Till exempel bröllopstårtan och vem som plockade blommorna till buketten.

meghan-markle-prins-harry-brollopFoto: REX

Bröllopet, som berörde hela världen, bjöd på extra allt. En brudgum rörd till tårar, en magisk bröllopsklänning och em rejäl prislapp. För det sparades inte på krutet när Hollywood-prinsessan fick sin prins.

Brudklänningen

Den designades av Givenchys konstnärliga ledare, brittiska designern, Clare Waight Keller. En båtringad klassisk klänning med trekvartsärm. Vad klänningen kostade har inte blivit helt officiellt ännu, men de flesta tror att den kostar mellan 200 000 och 400 000 pund. Vilket är ungefär 2 – 4 miljoner svenska kronor. På kvällen svidade hon om till en vit och mer dansvänlig klänning signerad Stella McCartney.

meghan-markle-brudklanning-slojaFoto: REX

Brudslöjan

Slöjan var fem meter lång med handbroderade blommor på. Varje blomma representerade ett medlemsland av det brittiska samväldet. Hon hade också lagt till ytterligare två blommor, dels vinterkryddbuske som växer utanför parets gemensamma hem och kalifornisk vallmo som representerar Meghans hemdelstat i USA.

Brudbuketten

I sammanhanget verkade det som en blygsam bukett, men tanken bakom den är så fin. Den bestod av vårblommor som till stor del var plockade i parets trädgård. Det var ingen mindre än prins Harry själv som hade varit ute i trädgården och plockat dem. I buketten fanns det bland annat luktärtor, liljekonvaljer, stjärnflocka, myrtenkvist. Men också vit förgätmigej som var prinsessan Dianas favoritblomma. Buketten har sedan suttits ihop med ett sidenband av floristen Philippa Craddock.

Foto: REX

Bröllopstårtan

Det är få bakverk som är så hajpade och storslagna som bröllopstårtan och framförallt en kunglig bröllopstårta. Den bestod av citronbottnar fuktade med fläderblomssirap fylld med amalfi-lemoncurd och fläder-marängsmörkräm. Tårtan gjordes av Claire Ptak of London’s Violet Bakery.

Vigselringarna

Designen bakom ringarna står Cleave and Company. Meghans ring består av Walesiskt guld som hon har fått från drottningen. Prins Harrys ring är av platinum och har en textur på sig. Prins Harry har tidigare sagt att han vill, till skillnad från sin bror, bära vigselring.

vigselring-meghan-markleFoto: REX

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!