Nöje

Almondys Daimtårta fyller 20 år – och det firas varje dag året ut!

Hela världens favorittårta fyller tjugo år, och vi kan bara gratulera! En vinnare på alla fikabord som gjort många födelsedagar till riktigt smarriga kalas! Almondy firar genom att bjuda in till ett firande som pågår varje dag året ut.

Omtyckt i stora delar av världen

Daimtårtan har länge funnits på de svenska fikaborden. De allra flesta har nog ätit den många gånger, men det som många kanske inte känner till är att den omtyckta tårtan är minst lika älskad i resten av världen. Faktum är att Daimtårtan finns att hitta på fikabord i såväl Frankrike, Japan som USA. Och ungefär 50 länder därtill.

En tårta för varje tillfälle

Ytterligare en faktor till Daimtårtans framgång är att den är enkel att servera och passar till alla sorters firanden – stora som små. När man flyttat in i den första lägenheten, när man dukar upp en picknick i parken med vännerna eller när man vill bjuda oväntat besök på något riktigt gott.

Visste du att?

  • Daimtårtan skapades i ett samarbete mellan tre svenska varumärken: Almondy, Daim och IKEA
  • Idag finns den att hitta i 54 länder
  • Varje timma äts över 8500 bitar av Daimtårtan
  • Alla tårtor bakas i Almondys bageri i Göteborg

Firandet av Daimtårtans 20 år kommer att pågå under hela hösten i såväl butik som digitalt. En tävling och andra kalasaktiviteter går att följa i Almondys sociala kanaler på Facebook och Instagram.

Almondy är ett tårtbageri som grundades år 1982 på Aschebergsgatan i centrala Göteborg och som bakar och säljer kylda och frysta tårtor. Den absoluta storsäljaren är Daim-tårtan, som började bakas år 2001. Sedan dess äts det en miljon Daim-tårtor varje år i Sverige.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!