Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Älskar du hallongrottor? Då kommer den här mjuka och kladdiga varianten bli en favorit

Älskar du också småkakorna hallongrottor? Då kommer du att älska den här mjuka kakan med spröd yta och kladdig mitten, fylld med smakrik sylt – då den i stort sett smakar identiskt fast mjuk och kladdig. Det här supersnabba och enkla receptet räddar sommarens alla fikastunder.

Cassandra står bakom receptet på kakan som består av fem ingredienser och är klar på under 15 minuter.

“Den spröda ytan gifter sig riktigt bra med den kladdiga mitten och den smakrika sylten.”

Njut av kakan som den är eller i kombination med en klick grädde eller vaniljglass.

Mjuk snabbkaka med sylt:

3 dl vetemjöl

3 dl socker

2 ägg

2 dl smält smör

 

Topping:

Hallonsylt

Eventuellt pärlsocker eller kokosflarn

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret i kastrull och bryn det något (för en mer nötaktig smak). Blanda ner resterande ingredienser och rör om till smet.

3. Smöra form eller lägg i bakplåtspapper och häll över smeten (jag använder oftast en sockerkaksform).

4. Sätt in kakan fem minuter så att den får lite yta. Ta sedan ut den från ugnen och häll sylt i mitten av kakan.

5. Sätt tillbaka in i ungen och grädda ca 10 – 15 minuter tills kakan fått färg och fin yta. Ska vara lite kladdig i mitten.

6. Servera direkt!

 

Tips! Oerhört gott att servera till en klick grädde. Mums!

 

Recept och foto: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!