Nöje

Amber Heard medger att hon inte har donerat sju miljoner dollar till välgörenhet

2017 lovade Amber Heard att ge bort de sju miljoner dollar som hon fick i skilsmässan från Johnny Depp till välgörenhet – men i samband med den pågående rättegången mellan exmakarna har det framkommit att Heard inte har hållit sitt löfte.

Foto: Skärmdump Law & Crime

Tanken var att Amber Heard skulle dela de sju miljoner dollar som hon fick efter skilsmässan från Johnny Depp mellan ett barnsjukhus i Los Angeles och ACLU, en organisation som arbetar för att stoppa våld mot kvinnor.

I en intervju i den holländska talkshowen RTL Late Night 2018 sa hon följande om donationen:

“Totalt sju miljoner dollar donerades – jag delade dem mellan ACLU och barnsjukhuset i Los Angeles. Jag ville inte ha något.”

Johnny Depp betalade hundra tusen dollar

Men under sitt förhör i den pågående rättegången mot Depp bekräftar Heard att hon ännu inte har infriat sitt löfte, detta after att det framkommit att endast 1,3 miljoner dollar hittills har donerats till organisationen ACLU i Heards namn. 

Av dessa uppges Heard själv ha donerat 350 000 dollar i december 2018. Ytterligare 350 000 dollar kom från en fond hos investeringsbolaget Fidelity. En donation på 500 000 dollar ska även ha gjorts från en fond som tros har skapats av Amber Heards ex Elon Musk.

Även Depp har skänkt 100 000 dollar till ACLU å skådespelerskans vägnar. Detta skulle ha blivit en av flera delbetalningar till ACLU och Los Angeles barnsjukhus, men när Heard 2016 fick reda på att Depp hade gjort sina första betalningar direkt till organisationerna istället för henne själv anklagade hon honom för att försöka komma undan billigt genom att kringgå skatter.

Hon krävde då att Depp skulle skänka det dubbla beloppet – 14 miljoner dollar – för att kompensera för detta:

“Om Johnny vill ändra förlikningsavtalet måste vi insistera på att han hedrar hela beloppet genom att donera 14 miljoner dollar till välgörenhet, vilket, efter skatteavdrag, är lika med hans sju miljoner dollar betalningsskyldighet till Amber. Vi skulle också insistera på att hela beloppet betalas omedelbart och inte dras ut under många år”, skrev Heards team i ett uttalande.

Foto: Instagram @amberheard

När Heard i veckan förhördes om donationerna hävdade skådespelerskan att hon inte har kunnat skänka pengarna som planerat, “eftersom Johnny stämde mig på 50 miljoner i mars 2019”, sa hon och tillade:

“Jag har för avsikt att hålla alla mina löften. Jag önskar han att kunde sluta stämma mig så att jag kan göra det.”

Men en av Depps advokater påpekade att Heard hade haft hela beloppet från skilsmässan i över ett år innan skådespelaren stämde henne för förtal 2019 – den sista utbetalningen på 2,3 miljoner dollar skedde den 1 februari 2018.

Enligt ett mail från 2016 hade Heards plan varit att skänka hela summan i delbetalningar under loppet av tio år. Heard jämförde det hela med att köpa ett hus:

“Jag lovade att skänka hela beloppet till välgörenhet. När du säger att du köper ett hus så betalar du inte för hela huset på en gång. Du betalar av det med tiden”, sa hon.

Källor: Metro, Independent

Foto: Skärmdump RTL Late Night Show

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!