Nöje

Amber Heard vill att rättegången mot Johnny Depp tas om

En månad efter att domen föll i rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard menar Heards advokater att rättegången bör tas om, alternativt att domen bör upphävas eller ärendet ogillas.

Foto: Getty Images

Den första juni i år kom domen i den uppmärksammade rättegången mellan de före detta makarna Amber Heard och Johnny Depp, detta efter en sex veckor lång rättegång i Virginia, USA.

Heard dömdes till att betala 15 miljoner dollar till Depp, vilket i praktiken innebär 10,35 miljoner dollar – cirka 98 miljoner kronor – detta eftersom fem miljoner av beloppet utgör ett straffskadestånd som i Virginia inte får lov att överskrida 350 000 dollar.

Juryn ansåg även att Depp till viss del hade förtalat Heard. Därför dömdes han i sin tur till att betala 2 miljoner dollar – cirka 20 miljoner kronor – i skadestånd till henne.

Vill att rättegången tas om

Nu rapporterar flera medier att Amber Heard vill att rättegången tas om, att domen upphävs eller att ärendet ogillas – det framkommer i en formell begäran som lämnades in till en domstol i Fairfax under fredagen den första juli.

I ansökan, som är 43 sidor lång, hävdar Heards advokater att de bevis som presenterades under rättegången inte stödjer domen.

De menar även att en av jurymedlemmarna inte blev ordentligt granskad före rättegången, då personen i fråga enligt uppgifter var född 1945 men uppenbarligen vad betydligt yngre. Heards advokater menar att det faktum att personens identitet inte verifierades gjorde att Heards rättegångsprocess “äventyrades”.

Johnny Depps advokat Ben Chew kommenterade ansökan med att den var “vad vi förväntade oss, bara längre, inte mer substantiell.”

Källor: Law and Crime, Independent

Foto: Getty Images

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!