Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

And Just Like That: därför är Samantha inte med i nya serien

Idag kommer den efterlängtade fortsättningen på succéserien “Sex and the City” ut på HBO Max, men frågan som alla ställer sig är: Var är Samantha?

Foto: Rex

När tv-serien “Sex and the City” kom ut i slutet av 90-talet blev den snabbt en succé. Carrie Bradshaw (spelad av Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) och Samantha Jones (Kim Cattrall) vann en hel generations hjärtan med sina försök att navigera livet som singelkvinnor i New York. I uppföljaren “And Just Like That” möter vi återigen väninnorna, med ett undantag: Samantha Jones lyser med sin frånvaro.

Bråkade om pengar

Den frigjorda Samantha var en av de mest älskade karaktärerna i “Sex and the City” men det har länge varit känt att hon inte direkt kom överens med sina motspelare, och främst huvudrollsinnehavaren Sarah Jessica Parker.

Enligt uppgifter började problemen när Parker fick en löneförhöjning inför tredje säsongen av “Sex and the City”, och Cattrall då krävde att också få mer betalt – ett krav som hennes tre motspelare inte stöttade.

Även om skådespelerskorna aldrig har berättat offentligt om vad som hände mellan dem så har vi genom åren fått vissa ledtrådar om hur stämningen är mellan Cattrall och Parker. I en intervju med den brittiske tv-personligheten Piers Morgan 2017 berättade Cattrall att hon aldrig var vän med sina motspelare i “Sex and the City”.

Vid samma tillfälle sa hon även att hon hade tackat nej till en tredje “Sex and the City”-film sedan 2016 och sa att Parker “kunde ha varit snällare”.

Röt ifrån på Instagram

Den största indikationen på hur Cattrall ser på Parker fick vi 2018 efter Cattralls brors tragiska bortgång. Sarah Jessica Parker hade då uttryckt sitt medkännande på bland annat Instagram, något som Cattrall uppfattade som falskt:

“Min mamma frågade mig idag ‘När kommer den där @sarahjessicaparker, den hycklaren, lämna dig ifred?’ Att du fortsätter att försöka ta kontakt med mig är en smärtsam påminnelse om grym du faktiskt var både då och nu. Låt mig göra det här VÄLDIGT tydligt (om jag inte redan har gjort det) Du är inte min familj. Du är inte min vän. Så jag skriver för att säga till dig en sista gång att sluta exploatera vår tragedi för att återställa din “snälla tjej”-image”.

Cattrall syftade sannolikt på hur Parker i olika intervjuer talat om Cattralls brors tragiska död – samtidigt som hon eldade på ryktena om en tredje “Sex and the City”-film, något som Cattrall redan hade tackat nej till flertalet gånger.

“And Just Like That”

Efter många års tystnad kring en eventuell fortsättning på “Sex and the City” nåddes fansen i år av nyheten att det kommer en uppföljare i form av serien “And Just Like That”. Men till mångas besvikelse har Kim Cattrall stått vid sitt ord och avstått från att medverka.

Istället har hon andra projekt på gång, bland annat uppföljaren till “How I Met Your Mother” med Hilary Duff i huvudrollen. Till skillnad från Cattrall har många andra av skådespelarna från originalserien tackat ja till att medverka i “And Just Like That”, däribland Chris Noth som spelar Carries kärlek Mr Big.

Noth säger i en intervju med The Guardian att även om han inte vet varför Cattrall tackade nej till “And Just Like That” så gillar han inte att folk talar illa om Parker:

“Jag står SJ väldigt nära och [Cattralls] beskrivning av henne kommer inte ens i närheten. Jag gillade henne, jag tyckte att hon var underbar i showen och vissa går vidare på grund av sina egna anledningar. Jag vet inte vilka hennes var. Jag önskar bara att hela grejen aldrig hade hänt för det var sorgligt och obekvämt”, säger han till tidningen.

Var är Samantha?

Även Kristin Davis, som spelar Charlotte i serien, har kommenterat Samanthas frånvaro i en intervju: “Vi älskar Samantha. Samantha kommer aldrig att inte vara en del av det på något sätt, eller hur?”, sa hon och tillade att programmet aldrig skulle visa respektlöshet mot karaktären.

Så hur förklaras Samanthas frånvaro i “And Just Like That”? Enligt uppgifter har hon och de andra tjejerna helt enkelt vuxit isär, och istället lever hon sitt bästa liv i London.

Just nu har streamingtjänsten ett attraktivt erbjudande för att locka in nya prenumeranter. Du får 34% Rabatt på årsabonnemang, så du betalar alltså endast för totalt 8 av 12 månader. Pris: 89 kr/mån.

Källa: The Cut, Harper’s Bazaar, Independent, The Guardian

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!