Nöje

And Just Like That-skådisarna om anklagelserna mot Chris Noth

Chris Noth, mest känd för att ha spelat Mr Big i “Sex and the City” och “And Just Like That”, anklagas för att ha utsatt tre kvinnor för sexuella övergrepp. Nu har de andra skådespelarna från serien uttalat sig om saken.

Foto: HBO Max

Det var i torsdags som The Hollywood Reporter skrev om hur två kvinnor oberoende av varandra har kontaktat tidningen för att berätta om hur de utsatts för sexuella övergrepp av Chris Noth, detta 2004 respektive 2015.

Noth är aktuell med sin medverkan i tv-serien “And Just Like That”, och nu har hans motspelare Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon och Kristin Davis offentligt uttalat sig om saken.

“Stöttar kvinnorna”

I ett gemensamt uttalande på Cynthia Nixons Instagram skriver Nixon, Parker och Davis:

“Det smärtar oss djupt att höra anklagelserna mot Chris Noth. Vi stöttar kvinnorna som har klivit fram och delat med sig av sina smärtsamma upplevelser. Vi vet att det måste vara en väldigt svår sak att göra och vi berömmer dem för det.”

Har fått sparken från tv-serien

Uttalandet kom endast några timmar efter att det blev känt att Noth förlorat sin roll i tv-serien “The Equalizer”, där han spelar CIA-chefen William Bishop. Universal Television och CBS har bekräftat beslutet i en kommentar till tidningen Today:

“Chris Noth kommer inte filma fler avsnitt av The Equalizer, detta med omedelbar effekt”, lyder det gemensamma uttalandet.

Även Noths agentur, A3 Artists Agency, har upphört sitt samarbete med skådespelaren: “Chris Noth är inte längre en klient”, sa agenturen till Deadline i fredags.

En tredje person har klivit fram

I fredags rapporterade tidningen The Daily Beast att en tredje kvinna nu säger sig ha blivit utsatt för sexuella övergrepp av Noth. Händelsen ska ha ägt rum i restaurangen Da Marino i New York där kvinnan jobbade 2010. Hon var då 18 år och Noth 55.

“Han hörde inte ‘nej’, men han hörde mig när jag sa ‘inte här'”, berättade kvinnan för The Daily Beast. Enligt kvinnan hindrade hon Noth från att utsätta henne för ytterligare övergrepp genom att lova att hon skulle komma hem till honom senare under kvällen, något som hon inte gjorde.

“Olämpligt beteende”

Samtidigt har skådespelerskan Zoe Lister-Jones, känd från tv-serierna “New Girl” och “Law & Order” uttalat sig om Noth på Instagram, detta endast några timmar efter att artikeln i The Hollywood Reporter kom ut.

I sitt inlägg skriver hon bland annat: “Förra veckan frågade min vän mig om hur jag känner inför Mr Bigs död i And Just Like That och jag sa, ärligt talat, jag känner mig lättad. Han frågade mig varför och jag sa att det var för att jag inte kunde skilja skådespelaren från mannen, och mannen är ett sexuellt rovdjur.”

Lister-Jones berättar vidare att Noth under inspelningarna av “Law & Order” ställde sig nära henne, luktade på hennes nacke och sa “du luktar gott”. Hon berättar även att Noth uppvisat “konsekvent olämpligt beteende med en annan kvinnlig promotor” när hon i tjugoårs-åldern jobbade på en nattklubb i New York där han var delägare.

Noth har i ett tidigare uttalande nekat till anklagelserna om sexuella övergrepp. Gällande den tredje kvinnans anklagelser har han, genom en talesperson, uppgett att han “inte har någon kännedom om vem denna individ är”.

Källor: Variety, The Daily Beast, Deadline

Foto: HBO Max

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!