Nöje

Anledningen till att Meghan Markle inte kommer bli prinsessa – fast hon gifter sig kungligt

Meghan Markle och prins Harry gifter sig i vår, men Meghan kommer inte att bli prinsessa. Här förklarar vi varför och avslöjar även vad hon spekuleras heta efter giftermålet. Vi kan ju bara inte få nog av dessa  två!

Foto: TT

Skådespelerskan Meghan Markle kommer alltså inte att bli prinsessa när hon gifter sig med Harry. Precis som Kate Middleton (gift med prins William) kommer Meghan få en annan titel. Detta beror på att det i Storbritannien kungahus inte går att bli kunglig genom giftermål. Men prinsessan Diana var ju ingift tänker du kanske då? Jo, men prinsessa var i själva verket inte hennes officiella titel, utan något hon “bara” kallades. Även om hennes titel var Prinsessan av Wales – så gjorde det alltså ändå inte henne till en prinsessa. Lite krångligt, vi vet.

För att gå tillbaka till Meghan så kommer hon efter giftermålet att få titeln Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Henry av Wales, efter Harrys titel (HKH Prins Henry av Wales). Precis som för prinsessan Diana så innebär detta dock inte att Meghan blir prinsessa. Skulle däremot prins Harry bli hertig efter giftermålet (något han troligtvis kommer att bli) så kommer Meghan få en ytterligare titel. Det är än inte säkert vilket grevskap Harry skulle bli hertig över, men det spekuleras om att det skulle bli Sussex. Meghan skulle då få titeln Hennes Kungliga Höghet, Hertiginnan av Sussex.

Vad Meghan kommer heta i efternamn är inte heller helt säkert. Drottning Elizabeths ättlingar bär alla namnet Windsor-Mountbatten och de yngre medlemmarna i kungahuset har själva fått välja om de vill bära det. De kungliga använder i vanliga fall bara sitt förnamn som signatur men när de skriver på äktenskapsbeviset kommer de troligen även använda efternamn. Vilket är dock inte offentligt. Det beror på att Harry, till skillnad från alla de andra i kungahuset, har valt att inte offentliggöra vilket efternamn han har. Det lutar dock åt att Meghan kommer att bära namnet Rachel Meghan Windsor-Mountbatten. Så fint tycker vi!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!