Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Därför är iskaffe dyrare än vanligt kaffe

kaffe iskaffe frappuccino

Solen tittar fram, vi tar fram vårjackan och byter ut vår rykande caffelatte på promenaden mot en läskande iskaffe eller frappuccino . Vi älskar det men tyvärr så måste kaffebudgeten utökas på grund av detta. Varför är iskaffe så dyrt? Vi har svaret!

Till att börja med så serveras iskaffe i plastmuggar med lock och sugrör som kostar lite mer än vad de pappmuggar som vanligt kaffe serveras i! Därtill så innehåller iskaffe en avgörande ingrediens som det vanliga kaffet inte gör… Just det: is! För att kunna göra iskaffe behöver alltså caféet kunna tillverka och förvara isen.

Ytterligare en faktor till att iskaffet kan vara dyrare på grund av att om man kallbrygger kaffet så går det åt mer bönor per kaffesats. Att kallbrygga kaffe är enkelt, du låter helt enkelt vanligt malet kaffe ligga och dra i kallt vatten några timmar. Sen silar man bort kaffesumpen och det som blir kvar är ett starkt kaffekoncentrat som du sedan kan späda, med mjölk, is eller liknande.

Ett tips om du gillar att göra iskaffe hemma: Om du får lite bryggkaffe över någon gång, häll inte ut det! Häll det i en isbricka och kyl din iskaffe med det senare, på så vis slipper du utspätt svagt iskaffe!

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Bild: Rex Features / Instagram

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!