Nöje

Äntligen kommer mensemojin – ” Vi måste bryta tystnaden kring mens”

Mensen är något av det mest naturliga som finns ibland oss men ändå finns det fortfarande skam och tabu kring att prata om den. Nu gör Plan International ett försök till att bryta tystnaden. 

Skickar du också emojis i vart och varannat meddelande? Då har du säkert känt att du saknat en symbol att skicka under lingonveckan… Men nu är den äntligen på väg, mensemojin anländer inom kort. Efter en namninsamling med hela 55 000 underskrifter valde Plan International UK att ta fram emojin som ser ut som en bloddroppe. Tanken är att den ska bidra till att bryta tabut kring mens som råder i världen.

– Det är fantastiskt att mensemojin äntligen är här. Det skickar ett kraftfullt budskap att vi måste bryta tystnaden kring mens. Det är hög tid att öppna upp debatten och öka medvetenheten, säger Mariann Eriksson, generalsekreterare på Plan International Sverige i ett pressmeddelande.

Vid den nya uppdateringen som kommer i mars 2019 kommer även 229 andra nya emojis, perfekta för att göra kommunikationen via våra sociala medier enklare.

Källa:Hälsoliv

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!