Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ljuvlig äppelpaj med havrecrunch

Vem älskar inte doften av nybakad äppelpaj? Här bjuder vi på ett smarrigt recept! Vi gillar smulpaj allra bäst och använder alltid havregryn som bas i degen.

Servera med en klick rysk yoghurt (syrligt möter sött är alltid ett vinnande koncept) eller glass.

Äppelpaj med havrecrunch
4-6 portioner
4 st äpplen
1 tsk kanel
1 krm flingsalt
kokosolja till formen

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform med kokosolja. Skala och skär äpplena i mindre bitar och vänd dem i kanel och lite flingsalt. Lägg äpplen i formen.

Smuldeg
1 dl kall kokosolja
2 dl ekologiska havregryn
1 dl rismjöl
0,75 dl björksocker
1 1/2 tsk flingsalt
valfri topping
frön t.ex. pumpakärnor eller nötter som topping

Blanda rismjöl, havregryn och kall kokosolja med fingrarna i en bunke till en smulig deg. Tillsätt socker och flingsalt. Strö blandningen över äpplena i formen och baka i ugnen i cirka 20-25 grader tills pajen är alldeles gyllenbrun. Låt svalna en stund innan servering. Servera med glass, yoghurt eller lite vaniljvisp.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!