Nöje

Appen Too Good To Go hjälper dig att rädda semlor

Fettisdagen närmar sig med stormsteg och korandet av årets semla är i full gång. Varje år säljs det uppemot 40 miljoner semlor och även om det är ett högt uppskattat bakverk löper två av dess viktigaste ingredienser, bröd och grädde, att svinnas. Av den anledningen vill Too Good To Go utse den räddade semlan till årets semla!

Bröd och grädde ligger i topp på det som svinnas mest i landet. “Svenskarna är som galna i semlor och varje år säljs det omkring 40 miljoner, men tyvärr riskerar många att hamna i sophinken. Vi vill därför under denna semlemånad uppmärksamma hur det på ett enkelt sätt går att rädda semlor från caféer och butiker som annars svinnas bort, dessutom till ett förmånligare pris, genom ett enkelt knapptryck i vår app”, säger Sofia Edholm, Sverigechef på Too Good To Go.

Too Good To Gos Rädda Semla-kampanj arbetar för att minska svinnet och skapar en win-win-win för dig, plånboken och miljön. Det betyder att det nu finns möjlighet att rädda semlor genom Too Good To Go-appen runt om i landet, där lyxiga semlor går att köpa till reducerat pris från din lokala bagare eller butik. De lanserar dessutom en speciell semlepåse som säljs till ett bra pris innan dagen är slut för att inte riskera att hamna i sophinken.

Fem tips om hur du undviker att svinna din semla

  1. Om bullen eller brödet är lite torrt så rekommenderas en hetvägg med skummad varm havremjölk – du kommer inte märka någon skillnad. 
  2. Frys in grädden och brödet – var för sig. Grädden kan du frysa in till istärningar och plocka fram till gratänger och såser.
  3. Gör ströbröd, fattiga riddare, biscotti eller kardemummaskorpor
  4. Extra mycket mandelmassa och vispgrädde till övers? Baka biskvier, inte så svårt som det kanske låter! 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!