Nöje

“April, april” De 7 bästa aprilskämten 2020

Igår gick de flesta större dagstidningar ut med att de inte planerat att köra på något aprilskämt på grund av covid-19, något även vi på Metro Mode hoppade över. Men vi har hittat en del mindre plattformar som gav allt, spana in våra sju favoriter nedan. 

1. Facebookevenemanget: Demonstrera mot Covid-19

Igår skapades evenemanget “Demonstrera mot Corona viruset”. Även om det känns tydligt att det är ett skämt, kunde vi inte låta bli att dra på läpparna.

2. Instagramkontot @afbostader

Igår publicerade studentföreningen i Lund “afbostader” i Lund ett skämt om att de på grund av att allt fler pluggar på distans, måste halvera halva skärmbredden.

3. Appen Karma

Appen Karma, där du kan köpa mat till halva priset, publicerade igår sitt nya betalsätt, innovativt minst sagt.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

? Vi lanserar ny funktion i Karma appen ? #features ?

Ett inlägg delat av Karma – Rädda mat (@karma_sweden)

4. Instagramkontot @hpguiden

De gick igår ut med att höstens högskoleprov kommer att hållas utomhus, inte en helt dum idé kanske?

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

**Höstens högskoleprov kommer att hållas utomhus** Myndigheterna har idag meddelat att höstens högskoleprov den 18 oktober kommer att hållas utomhus för att minska riskerna för smittspridning och minska risken att provet ska behöva ställas in igen . – Vi har tagit inspiration från andra utomhusevenemang och har redan börjat undersöka möjligheterna att boka fotbollsplaner och andra öppna ytor som Gärdet i Stockholm, berättar generaldirektör Karin Gröning. Då vi räknar med 2 meter mellan varje provdeltagare innebär det att vi kommer att behöva stora ytor, många provvakter och en hel del portabla bekvämlighetsinrättningar. . Svarshäftet och provhäftet kommer att anpassas för att klara av utomhusbruk. Jonathan Gaas, professor i väderspänningar på meteorologiska institutet, förklarar också att vi kan räkna med uppehåll. . – De senaste hundra åren har det varit uppehåll 62 % av gångerna den 18 oktober. Statistiken talar alltså för att det kommer att vara uppehåll även i år. . Skulle det bli nederbörd kommer UHR att dela ut en enklare regnponcho till provdeltagarna. En kostnad som är budgeterad till 1/4 miljon kr. . – Kom ihåg att det inte finns dåligt väder bara dåliga kläder, avslutar Karin Gröning. . **HPGuidens fem bästa tips för att skriva högskoleprovet utomhus** 1. Ha på dig flera lager kläder så att du kan justera utifrån väderomslag. 2. Ha inte för tjocka handskar då det kan försvåra penngrepp och bläddring i provhäfte. 3. Köp en stor pumptermos som du fyller med varmt kaffe, te eller choklad. 4. Motionera intensivt i rasterna för att hålla värmen. Jumping jacks, intervallöpning eller burpees är att rekommendera. 5. Ta med dig någon form av sten eller tyngre föremål som du kan placera på det öppna provhäftet så att inte vinden ska få tag i provhäftet. . Har du något annat tips inför höstens utomhusprov?

Ett inlägg delat av Högskoleprovguiden (@hpguiden)

5. Instagramkontot @estrellasverige

De gick igår ut med att de utvecklar världens första dejtingapp med fokus på smak. “För ett godare liv tillsammans matchas du ihop med personer med samma chipssmak som dig.”

6. Instagramkontot @dumle

De publicerade igår sin nya smak “Dumle Ketchup”, som helst serveras med pommes frittes, gott?

7. Ljudboksfestival på Friends Arena

Boktugg gick ut med att de hade skämtat om att hålla en ljudboksfestival på Friends Arena nu i coronatider, men att folk ändå hade samlats utanför arenan – vilket också det var ett skämt! Ett meta-skämt som vi håller tummarna för inte involverade några människor på plats vid Friends Arena Läs mer här!

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!