Nöje

Arctic Juniper & Citrus London Dry Gin – en nyhet vald av svenska folket

Våren är här och i dagarna har ginen Arctic Juniper & Citrus sett ljuset. Det är en dryck med uttryckliga inslag av enbär och citrus som stod som vinnare i en blindprovning bestående av en konsumentpanel på Systembolaget.

Gin är en dryck som har tillverkats sedan 1600-talet och är en av våra populärare spritsorter. Nyheten Arctic Juniper & Citrus är en London Dry Gin som genomgått en högklassig destillering på destilleriet i det lilla samhället Rajamäki i Finland, med anor som sträcker sig tillbaka till 1888.

Inbjudande kryddighet

Basen består av enbär, citronskal samt ett urval av noggrannt utvalda kryddor. Doften har en klassisk ginkaraktär med distinkta enbärs- och citrustoner tillsammans med en inbjudande kryddighet i form av nymalen svartpeppar och en fläkt av koriander. Eftersmaken är lång och fyllig vilket bidrar till dess komplexitet och smakrikedom.

Arctic Juniper & Citrus London Dry Gin vann nyligen silver i den prestigefulla tävlingen IWSC Spirit Awards, en tävling där världens mest förnäma spritsorter koras årligen av en jury som provar alla produkter blint.

Spana in receptet på Gin & tonic med Arctic Juniper & Citrus London Dry Gin nedan!

Produkten är en nyhet och finns i alla systembolagsbutiker.

Gin & Tonic

Gin & Tonic

Du behöver: 

5cl Arctic Juniper & Citrus London Dry Gin

10cl Tonic Water

Citronskiva

Gör så här: 

Fyll ett valfritt glas rikligt med is

Häll i ginen och fyll sedan på med tonic

Garnera med en citronskiva

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!