Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Årets sommardrink 2020 – här är receptet till Currant(ly) (g)in isolation

Varje år utser Schweppes årets sommardrink och vi har nu receptet för “Currant(ly) (g)in isolation”. Med friska smaker från röda vinbär, hallon, gin och Aperol längtar vi redan till nästa balkonghäng för att få testa drinken. 

Nu är årets sommardrink utsedd, en tävling som varje år hålls av Schweppes där deltagare från hela landet har skickat in sina bidrag. Med 43 % av folkets röster vann Henrik Söderström tävlingen och, förutom äran, kammade han även hem ett drinkbord, sex Schweppesglas samt ett hemmamix-kit med verktyg och kryddor.

Ta del av receptet till årets sommardrink 2020 här:

Currant(ly) (g)in isolation av Henrik Söderström

Glas: Större vinglas

Ingredienser

Is
Färska hallon
5 cl Whitley Neill Gin
2,5 cl halloninfuserad Aperol
3 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag på röda vinbär
1 sked lime
Myntagranité
10 cl Schweppes Premium Mixers Tonic

Gör så här

Placera en stor isbit i en shaker.
Mät upp och häll i alla ingredienser förutom granité och tonic.
Skaka och häll upp blandningen i isfyllda vinglas.
Toppa med Schweppes.
Lägg granité i glasets öppning och placera ut färska hallon.

Halloninfuserad Aperol

1 dl hallon
10 cl Aperol

Gör så här

Lägg i hallon i Aperol.
Låt dra i ett dygn.
Sila bort hallonen ur Aperolen.

Sockerlag med röda vinbär

200 g frysta röda vinbär
5 dl socker
1 l vatten

Gör så här

Koka vatten och socker i en kastrull under omrörning tills dess att sockret smält.
Lägg röda vinbär i den varma sockerlagen och låt stå i tre timmar.
Sila av vinbären och kyl vinbärsockerlagen.

Lime myntagranité

Ingredienser

2 dl is
1 lime
1 knippe färsk mynta

Gör så här
Pressa limen.
Mixa limejuicen tillsammans med is och mynta.

 

Källa: Schweppes

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!