Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Årets bästa sommarpratare i Sommar i P1 2016

Silvana-imam-ida-sjostedt-sommarpratare-2016

Ingen sommar utan Sommar i P1! Idag den 9 juni presenteras årets sommarpratare och vi på Metro Mode har valt ut några av namnen som vi längtar lite extra efter att få höra.
 
Silvana Imam
Årets artist på Grammisgalan och Sveriges kanske coolaste person är sist ut i år den 21 augusti.
– Jag vill berätta om hur jag kom hit. Från ett sjukhus i Litauen till vintrarna i Jakobsberg och somrarna i Syrien. Jag vill att ni ska se nyanserna i min historia och hur de färgar min person än idag. Mitt Sommarprat börjar i Klaipėda och jag har ingen aning om vart det slutar, säger Silvana i sin presentation på sr.se.
 
Bianca och Tiffany Kronlöf
De är systrarna som gjort succé med sin feministiska humorserie. Skådespelerskorna och komikerna debuterar som sommarpratare och vi tror att det kommer bli succé. Deras sommarprat kommer sändas den 5 juli.
– Vårt Sommarprat kommer handla om allt som får oss förbannade och allt som får oss att skratta. En kaotisk kompott av tankar kring det som gör vår värld idag och det vi önskar ska göra vår värld i framtiden.
 
Alexander “The Mauler” Gustafsson
MM-fightern är rankad fyra i världen i lätt tungvikt. Vi kan knappt vänta tills vi får höra vad han har att berätta. Hans program kommer sändas den 9 juli.
– Jag kommer prata om mitt liv och min karriär i motgång och framgång.
 
Markus Krunegård
Artisten som satt Norrköping på kartan sommarpratar den 16 juli. Med tanke på hur bra och poetiska hans texter är så kan vi bara tänka oss hur bra hans sommarprat kommer bli.
– Mitt Sommarprat ska handla om att under uppväxten i Sverige vara finne och finnjävel och vara svensk och svennebög i Finland. Och om hur lång tid det tog att ge upp inför detta faktum: att vara halv, att vara både och, att det också är någonting man kan vara. Plus lite musik och döden.
 
Ida Sjöstedt
Designern vars kollektioner ständigt väcker ett stort ha-begär ska sommarprata den 11 augusti. Hon har designat prinsessan Sofias brudklänning och 2016 blev hon utsedd till Årets Designer på Elle-galan 2016. Ett sommarprat vi verkligen ser framemot.
– Mitt Sommar kommer handla om mitt liv som jag dedikerat till mode. Från glamourtörstande femåring till 40-årig boss lady, med hjärtat djupt rotat i champagnevänstern.
 
Imam Aldebe
Hennes haute couture-turbaner säljs i Paris, Stockholm och New York och hon kallas för “Sveriges hijabista”. Hon har bland annat formgivit den officiella slöjan till de svenska polisuniformen.
Hennes sommarprat sänds den 1 augusti.
– Mitt Sommar ska handla om min resa som designer och om att skapa debatt och väcka frågor om feminism och en individbaserad frigörelse genom mina plagg och mina huvudbonader. Och så ska jag tala om hur det har varit att bana vägen för något nytt.
 
José Gonzáles
Sångaren och musikern berörde oss alla med sin tolkning av “Heartbeats” och hans musik har spelats i stora serier som “The O.C” och “Scrubs”.
– Jag är en apa med ungefär 86 miljarder neuroner, som försörjer mig genom att resa och sjunga sånt som får vissa att rysa eller gråta. Allt i en ordinär galax på en ljusblå vattenplanet, som nyligen börjat utveckla sitt egna nervsystem. I mitt Sommarprat funderar jag kring min världsbild i förhållande till det som verkar vetas eller inte vetas.
 
Här hittar du hela listan på årets sommarpratare i Sommar i P1
 
Foto: Jessica Gow/Fredrik Sandberg/TT

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!