Nöje

Arnold Schwarzeneggers utomäktenskapliga son är en kopia av sin far – så ser han ut idag

Arnold Schwarzenegger son Joseph Baenas uppväxt skilde sig markant från skådespelarens övriga barns. Baena är nämligen resultatet av en affär som Schwarzenegger hade med sin hushållerska på 90-talet – men att Joseph är sin far upp i dagen råder det ingen tvivlan om.

Foto: Instagram @joebaena

Under många år var världen ovetandes om att Arnold Schwarzenegger hade en utomäktenskaplig son – men 2011 förändrades allt. I en intervju med Men’s Health berättar Joseph Baena om dagen då sanningen om hans kända pappa uppdagades:

“Jag minns den dagen väldigt tydligt. Jag gick i åttonde klass. Det var femte eller sjätte lektionen. Och mitt under lektionen får jag reda på att jag måste gå hem. Min mamma är där, och hon säger, ‘vi måste gå – det har kommit ut vem du är och vem din pappa är’. Reportrar omringade huset. Fotografer förföljde familjen. Jag är 13. Din kropp genomgår förändringar, din hjärna genomgår förändringar. Och nu förändras mitt liv framför mina ögon”, berättade han i en intervju som publicerades i februari i år.

Foto: Instagram @joebaena

Skilsmässan tog tio år

Baena är i själva verket son till Schwarzeneggers före detta hushållerska, Mildred Baena. Skådespelaren har tidigare berättat i en intervju med 60 Minutes att det var först när Joseph var i åttaårsåldern som han förstod att barnet var hans eget:

“Det var inte förrän pojken började likna mig som jag förstod det. Jag lade ihop två och två”, sa han enligt People.

Foto: Instagram @joebaena

Efter insikten började Szwarzenegger stötta Mildred ekonomiskt och när han lämnade sitt uppdrag som guvernör i Kalifornien 2011 berättade han äntligen sanningen om Joseph för sin familj.

Joseph med mamma Mildred Baena/Foto: Instagram @joebaena

Arnold och hans före detta fru Maria Shriver – som han gifte sig med 1985 och fick fyra barn tillsammans med – separerade kort efter avslöjandet. I samma veva ansökte Shriver om skilsmässa.

Under sin medverkan i 60 Minutes tog Schwarzenegger på sig skulden för sitt misslyckade äktenskap:

“Om du hade frågat mig för 10 år sedan, fem år sedan, två år sedan, vad som var viktigast i mitt liv, så hade jag sagt om och om igen att det är mitt äktenskap, det är min familj. Så det som verkligen betydde mest för mig gick sönder på grund av mig. Jag kommer alltid se tillbaka på det och tänka, ‘Hur kunde du göra det?'”

Trots att Schwarzenegger och Shriver separerade 2011 så tog det ett helt årtionde innan skilsmässan ägde rum. Enligt rykten var det Arnolds relation med sin 27 år yngre flickvän Heather Milligan, som han träffade 2013, som till slut gjorde att de före detta makarna tog steget att skilja sig 2021.

Enligt en källa till Page Six så står Schwarzenegger och Shriver på god fot med varandra idag:

“De har en jättebra relation, de står varandra väldigt nära och tar hand om barnen, de ses väldigt ofta.”

Foto: Instagram @katherineschwarzenegger

Går i sin fars fotspår

Joseph Baenas uppväxt skilde sig markant från Arnolds andra barns. Baenas familj bodde i Bakersfield, ett område som ibland kallas för “Kaliforniens armhåla” och trots Schwarzeneggers ekonomiska stöd så beskriver han sitt barndomshem som “enkelt”, och berättar att hans familj “inte hade mycket”.

Baenas relation till sin biologiska pappa utvecklades när han som tonåring upptäckte tyngdlyftning och Schwarzenegger gav Baena boken The Encyclopedia of Modern Bodybuilding för att hjälpa honom med träningen.

Foto: Instagram @joebaena

“Även om jag kunde ringa honom när som helst så var jag för stolt”, medger Joseph till Men’s Health. “Jag använde boken istället. Jag ville lära mig det på egen hand.”

Senare bad han om tips från sin far gällande hur han bäst kunde bygga upp styrka i axlarna, och när han var i artonårsåldern började de träna tillsammans. Idag tycks far och son ha en bättre relation än någonsin: Joseph uppmärksammar med jämna mellanrum sin pappa på Instagram och har till och med valt att gå i hans fotspår och bli skådespelare.

Foto: Instagram @joebaena

Samtidigt menar Joseph, som även jobbar som mäklare, att han inte känner sig manad att bli en ny Arnold Schwarzenegger:

Foto: Instagram @joebaena

“Många killar kämpar med att försöka göra sina pappor stolta eller försöka ta sig ur sina pappors skugga. Men så länge du gör det du vill, så kommer allt det där naturligt. Fast det är klart, de killarna kanske inte har lika snälla pappor som jag.”

Källor: Rolling Stone, New York Post

Foto: Instagram @joebaena

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!