Nöje

Aron Anderson slår tillbaka mot hatet efter Let’s Dance

Aron Anderson deltar i årets omgång av dansprogrammet Let’s Dance som den första rullstolsburna deltagaren. Även tidigare har han visat att man kan åstadkomma otroliga saker – trots olika förutsättningar. Efter lördagens sändning har dock äventyraren mötts av hat och nedsättande ord, något han nu slår tillbaka mot.

Foto: TV4

Efter sin premiär i årets omgång av Let’s Dance möttes deltagaren Aron Andersson av en hatkommentar. Kommentaren handlade om en tittare som tyckte att Andersson “skulle uppträda på cirkus istället för i Let’s Dance” som enligt personen handlar om “fotarbete.”

Har kämpat mot cancer

Aron Andersson, som tidigare bestigit Kebnekaise i rullstol, drabbades i ung ålder av en tumör i ländryggen. Senare upptäckes även skelettcancer och läkarna tvingades klippa nerver och ta bort korsbenet, något som gjorde att Aron förlorade möjligheten att gå. Han fick också kämpa hårt mot lungcancer som flera gånger kom tillbaka. Så fort han fick möjlighet satsade han ännu hårdare på idrotten.

Aron har poängterat att han önskar ändra tankesättet som ligger bakom hatkommentaren, och även om han mestadels möts av kärlek tar sig de elaka kommentarerna ändå in. “Det är klart att man blir ledsen”, berättar han för Expressen. “Samtidigt så tror jag att det ger mig mer energi att vilja visa att fasiken alltså.” Anderson blev historisk som den första deltagaren i rullstol att delta i programmet.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!