Nöje

Arvida Byströms avslöjande outfit inte välkommen på Guldbaggegalans röda matta

Konstnären Arvida Byström hade planerat att gå på Guldbaggegalan i en avslöjande outfit – men väl framme ombads hon ta på sig mer kläder. “[N]är jag gick ut på röda mattan blev jag tillbakaskickad”, säger Byström till Aftonbladet.

Foto: Instagram @arvidabystrom

Den 23:e januari gick årets Guldbaggegala av stapeln på Cirkus i Stockholm. Som vanligt bjöds det på en hel del glamourösa looks på eventet, men en outfit var inte välkommen på röda mattan: Arvida Byströms något avslöjande klädsel fick nej av en person från Svenska filminstitutet.

“Emot alla våra principer”

För Aftonbladet berättar Byström att hon hade planerat att ha på sig endast stringtrosor och korsett på galan, en utstyrsel som enligt henne själv godkändes av “en person ur produktionen”.

“Men sen när jag gick ut på röda mattan blev jag tillbakaskickad”, berättar hon för tidningen. “Det var en person som är, eller har varit, högt uppsatt på SFI som skickade tillbaka mig. Enligt personen som jag fick ett ja från, så hade hon sagt att ‘det är emot alla våra principer’.”

Byström – som tilläts tillbaka på röda mattan efter att ha tagit på sig ett par jeans – säger att hon har en viss förståelse för personens beslut. Samtidigt undrar hon om denna “princip” är något som hör filmvärlden till:

“Jag fattar att vissa institutioner som får pengar från staten har ett uppdrag som de måste förhålla sig till, men jag har svårt att tänka mig att filminstitutioner har som princip att det inte får vara halvnaket. De jobbar ju med film, och det är väl en del av film att det inte finns sådana restriktioner”, säger hon.

Den person som ska ha avvisat konstnärens klädsel var enligt Aftonbladet Vicki Harris som är projektledare för Guldbaggegalan. I en kommentar till tidningen säger hon dock att hon “inte har något minne” av att ha använt det uttryck som Byström nämner.

Foto: Instagram @arvidabystrom

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!