Nöje

Ashton Wood: “Jag gjorde allt för att få ett jobb”

För några år sedan sa hon upp sig från sitt jobb, helt utan besparingar, i jakt på sina drömmar. Idag har hon över 400 tusen följare på Instagram, har jobbat som modell för Maybelline och drivit podcast. Här är Ashton Woods karriärresa!

Foto: Instagram @ashtonwood

Modell, influencer, poddare – Benjamin Ingrossos nya tjej Ashton Wood har många strängar på sin lyra. I podcasten Mindspo med Rochelle Fox berättar Wood om hur hon byggde upp sin glamourösa karriär.

Sa upp sig via mejl

2018 befann Wood sig på semester på Bali med bland andra vännen och modellen Cartia Mallan. Hon tog då det stora beslutet att sluta på sitt jobb:

“Jag sa upp mig från mitt jobb via e-post och bestämde mig för att börja med ‘influencing’ och sociala medier, med noll besparingar”, berättar hon i podcasten. “På den resan gick jag en lång promenad med [Mallan] och vi visualiserade en massa saker – och dagen efter fick jag ett kontrakt skickat till mig från Maybelline.”

Foto: Instagram @ashtonwood
Foto: Instagram @ashtonwood

Wood tog detta som ett tecken på att hon var på rätt väg, och med facit i hand hade hon rätt:

“Det var början på att ta det stora steget från nio till fem-jobbet in i den kreativa världen”, konstaterar hon.

“Accepterade inte ett nej”

Ashton – som tidigare hade jobbat inom tv – började snart samarbeta med olika företag. För att lyckas med detta tvingades hon visa framfötterna på ett sätt hon inte gjort förut:

“Jag accepterade inte ett nej. Jag började höra av mig, gjorde allt jag kunde för att få jobb”, säger hon och fortsätter:

“Jag är väldigt obekväm med att fråga folk om saker i allmänhet, så att skicka meddelanden till varumärken när jag bara hade trettiotusen följare fick mig att känna mig äckligt uppblåst. Jag kände mig bara så okvalificerad. Att lägga det åt sidan och växla om till en mer ‘affärsmässig hjärna’ var en stor grej för mig.”

“Din intuition är din bästa vän”

Woods “fake it til’ you make it”-attityd gav resultat, och följarskaran växte på både Instagram och Youtube.

Ashton Wood och Mallan/Foto: Instagram @ashtonwood

2021 startade hon podcasten Common Chaos tillsammans med Mallan. Idag har podcasten lagts ned, men tjejernas vänskap har bestått – faktum är att Ashton flyttade till sin nuvarande hemstad, London, tillsammans med Cartia (det var också där hon enligt uppgifter ska ha träffat vår egen Benjamin Ingrosso).

Vad väntar då härnäst för Wood? För tillfället är hon och Mallan på väg att lansera sitt eget matcha-märke, Highline Matcha. Därefter får vi se – men oavsett vad som händer kommer hon säkerligen gå på magkänsla:

“Din intuition är din bästa vän”, säger hon. “Den är där av en anledning. Om du tror att du borde ha ett större liv än det du har, gör då allt du kan för att få det att hända, för det kommer att hända.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!