Nöje

Julberättelser av Astrid Lindgren – ny jultradition i SVT

I ett pressmeddelande meddelar SVT att de ändrar tv-tablån på julafton. Ändringen innebär att Astrid Lindgren tillägnas en hel timme.

Foto: Qvisten Animation AS/Are Austnes

Kl 15 på julafton sitter stora delar av svenska folket bänkade framför teven för att titta på “Kalle Ankas julafton”. Programmet har sänts i Sveriges Television sedan 1960 och under många år har det kammat hem förstaplatsen som årets mest sedda TV-program. Även programmet “Kan du vissla Johanna?” är en storfavorit hos svenska folket under julafton.

“En stämningsfull julberättelse”

Nu meddelar SVT att även Astrid Lindgren kommer tillägnas en hel timme i rutan på julafton. “Det känns fint att vi kan erbjuda publiken en ny stämningsfull julberättelse att samlas kring under julen”, säger Safa Safiyari, beställare på SVT, i ett pressmeddelande. I det nya programmet kommer det bland annat bjudas på klipp från klassiker som “Pippis jul”, “Vi på Saltkråkan” och en ny filmatisering av novellen “Lustig-Gök.” Olof Wretling, som gör rösten till göken, säger i pressmeddelandet att han alltid har drömt om att få vara med i en Astrid Lindgren-film. “Inspelningen var väldigt rolig och jag hoppas att alla barn och vuxna kommer tycka att jag är en mycket trovärdig gök”, säger han.

Programmet kommer även att innehålla flera nyproducerade animationer, bland annat “Nils Karlsson Pyssling”, “Emil och snöbollskriget” och “Kajsa Kavat.”

“Jul med Astrid Lindgren” sänds på SVT på julafton och kommer att vara ett återkommande inslag i deras julutbud från och med i år.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!