Nöje

“Att bli Lee” – så reagerade familjen när Lee Christiernsson kom ut som transperson

I den nya dokumentären Att bli Lee på TV4 får vi följa Lee Christiernssons transition från Björn till Lee. Vi får även ta del av hur Lees mamma reagerade på beskedet om att hon är transsexuell: “Det blev kortslutning för mig, jag förstod ingenting”, berättar hon.

Foto: TV4

TV4:s dokumentär Att bli Lee handlar om hur Lee Christiernsson, tidigare känd som “Snickar-Björn” i Äntligen hemma, kommer ut som transperson. I dokumentärens första del får vi en inblick i hur det gick till när Lee berättade om sin transsexualitet för sin familj.

För mamma Ulla tog det sin tid innan beskedet sjönk in:

“För drygt ett år sen fick familjen ett långt brev från Björn”, säger hon. “Då beskriver han sin känsla i dag, hur han mår, och hur han har mått. Det blev ju kortslutning för mig, jag förstod liksom ingenting.”

Foto: TV4

Ulla fortsätter med att berätta att förvåningen snart övergick i oro:

“Sen kom ju den här jättetanken för mig själv, ‘men herregud, hur dåligt har han mått?'”

“Hur ledsen som helst”

Även Lees syster, Johanna Carlsten, kände en oro i samband med nyheten – inte minst då Lee i ovan nämnda brev berättade om hur hon hade mått under alla de år hon hållit inne hemligheten.

“I samband med att brevet kom blev jag hur ledsen som helst, jag bara satt och grät och hulkade och så”, säger hon. “Jag har tänkt att gå med den här hemligheten så länge och vilken sorg och hur jobbigt det har varit för Björn, så då har man ju också känt att ‘finns det fortfarande en stor risk att han mår så dåligt att han tar sitt liv?'”

Foto: TV4

Del 1 av “Att bli Lee” går nu att se på TV4 play. Del 2 kommer måndagen den 13 februari.

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!