Nöje

Att dejta flera personer samtidigt ökar chansen att hitta rätt 

Hur ska man tänka när man fattar ett beslut om vem man vill fortsätta träffa? Matchs dejtingexpert reder ut frågetecken och slår fast att det faktiskt är bra att dejta flera personer samtidigt för att öka chansen att hitta rätt person för dig. 

Foto: Unsplash

Att dejta flera personer samtidigt kanske inte alltid känns bekvämt. Över hälften av svenska singlar tycker faktiskt att man endast ska dejta en person åt gången, medan en av fyra tycker att det är okej att dejta flera samtidigt. Att dejta flera personer samtidigt kan ha sina fördelar.

– För vissa är det otänkbart att dejta fler samtidigt, de känner sig otrogna redan i början av dejtingfasen. För andra är det väldigt bra och rent av nödvändigt, speciellt om du tenderar att fastna snabbt för de du dejtar eller har en historik av att välja ”fel” partners. För att bryta de mönstren krävs det att du blir mer selektiv och då hjälper det att ha fler i omlopp samtidigt. För mer ångestbenägna personer är det bra att dela upp sin uppmärksamhet på olika personer och inte lägga allt fokus på endast en person till en början, säger Jacqueline Joo, dejtingexpert på Match. 

Vad innebär det att “dejta flera”?

Jacqueline Joo poängterar att begreppet ”dejta flera” är en definitionsfråga, att det finns olika nivåer. Medan de flesta singlar har chattkontakt med betydligt fler än en person och går på många första och andra dejter parallellt, utan att de anser sig dejta flera. 

– Många drar gränsen vid mer fysisk kontakt, och vill inte hångla eller ha sex med fler parallellt. Om det känns bra när ni skriver, brukar jag rekommendera att träffas så fort som möjligt, för först då känner du om ni klickar eller inte, säger Jacqueline Joo.  

Den främsta fördelen med att dejta flera personer samtidigt är att du får en chans att lära känna personerna lite mer objektivt och kan reflektera över om ni har liknande värderingar och behov i en relation, istället för att låta passionen styra helt och hållet. På så sätt minskar risken att du väljer en person som det inte kommer hålla med i längden. 

När måste man bestämma sig? 

Att dejta flera personer har alltså sina fördelar, men det kan vara svårt att avgöra hur länge det får pågå innan man bör bestämma sig vem man vill fortsätta träffa. 

– Varje dejtingrelation är ju unik. Men om ni ses allt oftare och det finns antydan till seriösa känslor och framtidssnack är det bra att fundera på nästa steg, vilket kan vara att prata om att dejta exklusivt, fortsätter Jacqueline Joo. 

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!