Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Att läsa Harry Potter-böckerna kan göra dig smartare enligt forskning

Forskning visar att du blir smartare av att läsa böckerna om Harry Potter. (Bye bye kurslitteratur och akademiska uppsatser!)

Att läsa böckerna om Harry Potter och den magiska Hogwarts-världen har psykologiska hälsofördelar, enligt forskning. Vetenskaplig litteratur menar att böckerna kan förbättra ditt liv och att de är bra för din personliga utveckling. Dubbelt så bra! De är alltså en utomordentlig ursäkt till att låta bli kurslitteraturen bara en dag till, eller två (vadå, du pluggar ju på din intelligens?). Här är några sätt som Harry Potter-böckerna gör dig till en bättre person:

Minskar fördomar hos läsaren
De som läser Harry Potter är mer benägna att minska fördomar om minoritetsgrupper och visa större grad av empati, visar en studie från 2014. Detta beror på att Harry ofta blir vän med och drar sig till speciella, stigmatiserade grupper (typ husalvar och trollkarlar med icke-magiska föräldrar, så kallade Mudbloods). 

Ytterligare en studie från 2016 visar att det är mindre sannolikt för amerikanska Harry Potter-läsare att de skulle hålla med om politiska åsikter som Donald Trump har, som till exempel det föreslagna förbudet mot resor från muslimska majoritetsländer. 

Harry Potter kan erbjuda lite inblick i din personlighetstyp
Är du en Gryffindor eller en Hufflepuff? Vilket Hogwarts-hem du identifierar dig med gör att du tänker till om dig själv och får en inblick i din personlighet, visar en studie från 2015. Genom att ta reda på vilket elevhem du passar i kan du upptäcka karaktärsdrag hos dig själv.

Läsa i allmänhet kan skärpa ditt sinne och göra dig mindre stressad
Att läsa är ett perfekt sätt att koppla av och stänga ute omvärlden för ett tag. Forskning visar att läsning kan bidra till minskad stress, att det är bra för minnet och minskar risken för att utveckla Alzheimers sjukdom, samt att det skärper ditt sinne.

 

Källa The Huffington Post

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!